

Την ολοκλήρωση της εξαγοράς του 80% της εταιρείας διαχείρισης απαιτήσεων από δάνεια και πιστώσεις, FPS, από την Eurobank ανακοίνωσε η doValue.
Οι όροι της συμφωνίας έχουν τροποποιηθεί σε σχέση με την αρχική συμφωνία.
H doValue κατέβαλε για το 80% τίμημα περίπου 211 εκατ. ευρώ, έναντι 248 εκατ. ευρώ που προέβλεπε η αρχική συμφωνία. Με την ολιοκλήρωση της συμφωνίας ο ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων της τράπεζας υποχωρεί στο 15,6% με κάλυψη 60%. Η FPS βάσει την τελικής συμφωνίας αναλαμβάνει τη διαχείριση για 12 χρόνια, ενώ διαθέτει δικαίωμα διετούς παράτασης.
Η Eurobank στην ανακοίνωσή της θυμίζει ότι είναι η πρώτη τιτλοποίηση στην Ελλάδα που χρησιμοποιεί το Πρόγραμμα Παροχής Εγγυήσεων σε Τιτλοποιήσεις Πιστωτικών Ιδρυμάτων (Ηρακλής) για ποσό 2,4 δισ. ευρώ. Τονίζει δε ότι η ολοκλήρωση των συναλλαγών της επιτρέπει «να αντιμετωπίζει από μια ισχυρότερη θέση τις τρέχουσες προκλήσεις και να επιταχύνει την επίτευξη των μεσοπρόθεσμων στόχων της όσον αφορά την ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων και την κερδοφορία».
Η επίπτωση στο δείκτη συνολικής κεφαλαιακής επάρκειας ανέρχεται σε περίπου -340 μονάδες βάσης (-390 μονάδες βάσης, λόγω του έργου Cairo, +75 μονάδες βάσης λόγω του έργου Europe, -25 μονάδες βάσης λόγω εξόδων συναλλαγής και φόρων).
Τα δάνεια της τιτλοποίησης του έργου Cairo θα επαναταξινομηθούν ως Διακρατούμενα προς Πώληση και ο δείκτης NPE θα μειωθεί αναλόγως, το 2ο τρίμηνο του 2020. Η ζημία από την πώληση/διανομή των ομολογιών του έργου Cairo και το κέρδος από την πώληση του 80% της FPS, θα λογιστικοποιηθεί επίσης στο 2ο τρίμηνο του 2020.
Σχετικά Νέα
ΔΕΔΔΗΕ: Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις υπογειοποιήσεις των εναέριων γραμμών σε ολόκληρη την Ελλάδα
Τα έργα υπογειοποίησης των εναέριων γραμμών διανομής ηλεκτρικής ενέργειας του ΔΕΔΔΗΕ υλοποιούνται με επταπλάσιο.
Έρευνα του ΣΕΒ: 9 στις 10 επιχειρήσεις θα αυξήσουν το προσωπικό τους το 2025 – Πόσες θα δώσουν αυξήσεις
Νέα έρευνα του ΣΕΒ με τίτλο “Ο Σφυγμός του Επιχειρείν – Business Pulse” αποκαλύπτει πως 9.
Πτώση του πετρελαίου καθώς η Fed βλέπει αυξανόμενη οικονομική αβεβαιότητα
Πτωτικά κινήθηκε το πετρέλαιο την Τετάρτη, καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ βλέπει αυξανόμενη.
Ο χρυσός υποχωρεί πάνω από 1% με το βλέμμα στις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας
Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν περισσότερο από 1% την Τετάρτη, πιεζόμενες από το σταθερότερο.