

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε να προσφέρει άμεσα 28-40 δισ. ευρώ για τη στήριξη μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, που έχουν πληγεί από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού, αναφέρει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) σε επιστολή της προς τους υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ.
Στην επιστολή, που εστάλη αργά χθες, σημειωνόταν ότι η οικονομική δραστηριότητα στην Ευρώπη διακόπτει τη λειτουργία της ως συνέπεια κυβερνητικών αποφάσεων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού και της κοινωνικής συμπεριφοράς.
«Η οικονομική ζημιά που προκύπτει είναι άμεση και ευρύτερη», έγραψε ο πρόεδρος της ΕΤΕπ, Βέρνερ Χόγιερ, στην επιστολή που είναι σε γνώση του Reuters. «Χρειαζόμαστε μία ισχυρή ευρωπαϊκή απάντηση στην κρίση του κορονοϊού. Η οικονομική και χρηματοπιστωτική δυναμική, που αντιμετωπίζουμε άμεσα, πλησιάζουν σε ένα σημείο καμπής. Αν η Ευρώπη θέλει να αποδείξει την αξία της σε αυτή την κατάσταση, πρέπει να δράσει από κοινού», πρόσθεσε. Οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ συνεδριάζουν με τηλεδιάσκεψη για να απαντήσουν στον οικονομικό αντίκτυπο που έχει προκαλέσει η επιδημία του κορονοϊού και θα συζητήσουν τον ρόλο της ΕΤΕπ στο έργο αυτό.
Σχετικά Νέα
Ο όμιλος Volkswagen μιλά για πιθανή μετεγκατάσταση μέρους της παραγωγής της Audi στις ΗΠΑ
Ο όμιλος Volkswagen θα μπορούσε να μετεγκαταστήσει μέρος της παραγωγής της μάρκας Audi στις.
Στο σφυρί 4άστερο ξενοδοχείο στο Γύθειο
Το πολυτελές ξενοδοχείο του Γυθείου “Las Hotel & Spa”, αναμένεται να βγει σύντομα στο.
ΗΠΑ: Επιβάλλουν τέλη για τα κινεζικής κατασκευής πλοία στα αμερικανικά λιμάνια
Οι ΗΠΑ αποκάλυψαν πως σχεδιάζουν να επιβάλουν λιμενικά τέλη στα κινεζικά πλοία σε μια.
BofA: Το μεγάλο rotation συνεχίζεται – Ελπίζουν για Ευρώπη ακόμη οι επενδυτές
Οι προσδοκίες για την παγκόσμια ανάπτυξη υποχωρούν σε ιστορικά χαμηλά, αλλά οι ελπίδες για.