

Η ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ θα αυξήσει την ασφάλεια στην περιοχή της Βαλτικής, εκτίμησε η υπουργός Εξωτερικών της Εσθονίας Έβα- Μαρία Λίιμετς.
«Όταν βλέπουμε ότι στη γειτονιά μας και άλλες δημοκρατικές χώρες ανήκουν στο ΝΑΤΟ, αυτό θα σημάνει ότι θα μπορούμε να κάνουμε ευρύτερα κοινά γυμνάσια και επιπλέον (…) (θα έχουμε) μεγαλύτερη αμυντική συνεργασία», επεσήμανε η Λίιμετς μιλώντας στο Βερολίνο όπου το Σάββατο συναντήθηκε με τους ομολόγους της των χωρών του ΝΑΤΟ.
Η Εσθονή υπουργός δήλωσε ότι ελπίζει η Σουηδία, η Φινλανδία και η Τουρκία να ξεπεράσουν τις διαφορές τους ώστε οι σκανδιναβικές χώρες να ενταχθούν στη Βορειοανατολική Συμμαχία, ενώ πρόσθεσε ότι η ατμόσφαιρα στη σύνοδο του Βερολίνου ήταν πολύ υποστηρικτική.
«Είδαμε κάποιες διαφωνίες, αλλά και την επιθυμία των χωρών αυτών να τις ξεπεράσουν», υπογράμμισε η Λίιμετς.
Η Εσθονία εκτιμά το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ αυξάνει την παρουσία του στην περιοχή της Βαλτικής, αλλά θα ήθελε οι χώρες μέλη να περάσουν και στην ενίσχυση της άμυνάς τους.
«Αυτό θα σήμαινε να υπάρχει πιο ισχυρή παρουσία χερσαίων δυνάμεων, αλλά και (πιο ισχυρή) αεροπορική και ναυτική άμυνα», πρόσθεσε η υπουργός.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Reuters: Το Ισραήλ δεν αποκλείει την επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν
Το Ισραήλ δεν αποκλείει την επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν τους επόμενους μήνες,.
Ιταλία: «Ανταλλαγή απόψεων επί της διεθνούς κατάστασης» στη συνάντηση Βανς με τον πρωθυπουργό του Βατικανού
Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζέι Ντι Βανς συναντήθηκε, σήμερα στο Βατικανό, με τον πρωθυπουργό της.
Dubai Chocolate: Παγκόσμια έλλειψη στα φιστίκια, εκτοξεύτηκε η τιμή τους
Σύμφωνα με τους Financial Times, η φρενίτιδα που εκρατεί για την σοκολάτα του Ντουμπάι.
Adolescence: H σειρά φαινόμενο στις 10 δημοφιλέστερες όλων των εποχών του Netflix
Από την πρώτη στιγμή της προβολής της, η βρετανική σειρά «Adolescence» δεν καθήλωσε απλώς.