Εστάλη το επίσημο ελληνικό αίτημα στις ΗΠΑ για την προμήθεια των F-35

Επίσημο αίτημα προς τις ΗΠΑ για την προμήθεια F-35 στέλνει σε λίγες ώρες η Ελλάδα, καθώς το σχετικό έγγραφο υπεγράφη από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο. Σύμφωνα με πληροφορίες το ελληνικό αίτημα αφορά μια μοίρα 20 αεροσκαφών και άλλη μία, αντίστοιχου αριθμού σε δεύτερο στάδιο. Τα παραπάνω πρόκειται σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες να θέσει η ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας στην αμερικανικές αρχές σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί για αυτό το θέμα στις ΗΠΑ.

Το ζήτημα της απόκτησης των F-35 είχε θέσει επίσημα ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στο Κογκρέσο, κάτι που έκανε και ο υπουργός άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με στελέχη του προγράμματος (JSF PO – Joint Strike Fighter Program Office) προκειμένου τα αεροσκάφη F-35, να καλύψουν προβλεπόμενες επιχειρησιακές απαιτήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η συζήτηση αφορούσε το μαχητικό αεροσκάφος F-35 και στην συνάντηση συμμετείχε και ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας απόκτησης αεροσκαφών F-35, τα οποία θα καλύψουν προβλεπόμενες επιχειρησιακές απαιτήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας, θα ξεκινήσει άμεσα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα