Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι χτύπησαν ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά

Επίθεση με βαλλιστικό πύραυλο φέρεται να δέχθηκε ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά στην Ερυθρά Θάλασσα.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η U.S. Central Command, «η επίθεση έγινε περίπου στη 1 π.μ. (ώρα Σαναά) στις 18 Μαΐου, όταν οι Χούθι που υποστηρίζονται από το Ιράν εκτόξευσαν έναν αντιπλοϊκό βαλλιστικό πύραυλο (ASBM) στην Ερυθρά Θάλασσα και έπληξαν το M/T Wind, ένα πετρελαιοφόρο υπό σημαία Παναμά, ελληνικής ιδιοκτησίας και διαχείρισης».

«Το M/T Wind είχε αγκυροβολήσει πρόσφατα στη Ρωσία και κατευθυνόταν προς την Κίνα. Από την επίθεση προκλήθηκε πλημμύρα που οδήγησε στην απώλεια της πρόωσης και του συστήματος διεύθυνσης. Πολεμικό σκάφος ανταποκρίθηκε αμέσως στην κλήση κινδύνου της M/T Wind, αλλά δεν χρειάστηκε βοήθεια. Το πλήρωμα του M/T Wind κατάφερε να αποκαταστήσει την πρόωση και το σύστημα διεύθυνσης και δεν αναφέρθηκαν θύματα. Το M/T Wind συνέχισε την πορεία του αυτοδύναμο» αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

«Αυτή η συνεχιζόμενη κακόβουλη και απερίσκεπτη ενέργεια των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούθι απειλεί τη σταθερότητα της περιοχής και θέτει σε κίνδυνο τις ζωές των ναυτικών σε όλη την Ερυθρά Θάλασσα και τον Κόλπο του Άντεν», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα