

Μιλώντας στη Σύνοδο των τούρκων Πρέσβεων, ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεκαθάρισε πως η σταθερότητα στην Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο είναι δυνατή μόνο με «τήρηση των δικαιωμάτων και συμφερόντων της Τουρκίας και της “τδβκ”».
Την ίδια στιγμή τονίζει πως η χώρα του δεν θα μείνει αδιάφορη στις προσπάθειες «σφετερισμού και σαμποτάζ» στην Ανατολική Μεσόγειο.
«Δε θα μείνουμε αδιάφοροι στις προσπάθειες σφετερισμού και σαμποτάζ στην ανατολική Μεσόγειο. Θα προστατεύσουμε τα νόμιμα δικαιώματα της χώρας μας και των Τουρκοκυπρίων μέχρι τέλους», ανέφερε ο Τούρκος Πρόεδρος.
Ξεκίνησαν οι γεωτρήσεις από το «Γιαβούζ»
H συνέχεια της εμπρηστικής αυτής ρητορικής γίνεται ενώ το γεωτρύπανο «Γιαβούζ» ξεκίνησε γεωτρήσεις ανοιχτά της Καρπασίας -επιχειρήσεις που θα διαρκέσουν τρεις εβδομάδες, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Sabah.
«Η Τουρκία συνεχίζει με ταχύτητα τις έρευνες πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο» γράφει η τουρκική εφημερίδα, όπως μεταδίδει το κυπριακό Philenews.
Το εν λόγω δημοσίευμα έρχεται την ίδια ημέρα που ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας πραγματοποιεί επίσκεψη στα κατεχόμενα. Μάλιστα, η Sabah ισχυρίζεται πως η σημερινή επίσκεψη του Τούρκου αξιωματούχου αναμένεται να δώσει ένα μήνυμα σε όλο τον κόσμο: ότι δηλαδή η Τουρκία δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την Ανατολική Μεσόγειο.
(Με πληροφορίες από philenews.com)
Σχετικά Νέα
Kαλιφόρνια: Τρομοκρατική ενέργεια η έκρηξη βόμβας μπροστά από κλινική-Ένας νεκρός και 5 τραυματίες
Βόμβα εξερράγη μπροστά από κλινική ειδικευμένη στην ιατρικά υποβοηθούμενη αναπαραγωγή στο Παλμ Σπρινγκς της.
Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για την εκτόξευση δύο πυραύλων με στόχο το Ισραήλ
Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανέλαβαν σήμερα την ευθύνη για την εκτόξευση δύο πυραύλων.
Η Ρωσία εξαπέλυσε 273 drones κατά Ουκρανίας, στη μεγαλύτερη επίθεσή της από το 2022
Ρωσική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), η μεγαλύτερη που έχει εξαπολύσει η Μόσχα.
ΟΗΕ: Έντονη ανησυχία για την κλιμάκωση της βίας στην Τρίπολη – Κάλεσμα για προστασία των αμάχων και τήρηση της εκεχειρίας
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ εξέφρασε έντονη ανησυχία για την πρόσφατη έξαρση της βίας.