Ερντογάν: Παραμένουν στη «ζώνη ασφαλείας» οι Κούρδοι μαχητές

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, κατήγγειλε σήμερα ότι παρά τις συμφωνίες της χώρας του με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, η κουρδική πολιτοφυλακή YPG δεν έχει απομακρυνθεί από τη «ζώνη ασφαλείας» στη βορειοανατολική Συρία.

Ειδικότερα, ο Ερντογάν, μιλώντας σε βουλευτές του κόμματός του στην Άγκυρα, τόνισε ότι οι μαχητές της YPG παραμένουν στη Tel Rifaat, τη Μanbij και στα ανατολικά της Ras Al Ain. Παράλληλα, σύμφωνα με το Reuters, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως η Τουρκία θα παραμείνει στις συμφωνίες της μόνο εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία κρατήσουν τις υποσχέσεις τους.

Ακόμη, πρόσθεσε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις εξακολουθούν να κάνουν κοινές περιπολίες με την κουρδική πολιτοφυλακή της YPG στη συνοριακή περιοχή, στην οποία η Άγκυρα και η Ουάσιγκτον είχαν συμφωνήσει να καθαρίσει από την YPG.

Τέλος, αναφορικά με τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ στην Ουάσιγκτον, αργότερα αυτόν τον μήνα όπως και έχει προγραμματιστεί, δήλωσε ότι θα αποφασίσει αν θα τον συναντήσει μετά από τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του.

 

Σχετικά Νέα