Ερντογάν: Φτάσαμε σε σημείο σύγκρουσης πλοίων στην ανατολική Μεσόγειο

Την αδιάκοπη δραστηριότητα της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο υπογράμμισε για μία ακόμη φορά ο Τούρκος πρόεδρος. «Φτάσαμε στο σημείο σύγκρουσης των πλοίων και δεν υποχωρήσαμε στην ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε μάλιστα Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μεταδίδει ο Σκάι.

Ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι τα τουρκικά πλοία συνεχίζουν τις σεισμικές έρευνες και τις εργασίες τους στην ανατολική Μεσόγειο.

Πιθανότατα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αναφερόταν σε περιστατικά έντασης που είχαν προκύψει μεταξύ γαλλικών και τουρκικών πλοίων στην περιοχή στις αρχές Ιουλίου. Ο Τούρκος πρόεδρος είχε καταφερθεί εναντίον του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν διερωτώμενος με ποιο δικαίωμα μιλάει για την ανατολική Μεσόγειο.

Κατά την ομιλία του στη Ριζούντα του Πόντου το Σάββατο, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε: «Όταν βρούμε πετρέλαιο ή φυσικό αέριο στην ανατολική Μεσόγειο όλοι αυτοί που τώρα μας εναντιώνονται θα κάνουν ουρά στην πόρτα μας».

«Τα κατηγορώ είναι πολλά και οι απειλές φθηνές. Ασφαλώς δεν τις αφήσαμε αναπάντητες. Δεν αφήσαμε τον αγώνα ούτε στιγμή. Δεν υποχωρήσαμε ποτέ και συνεχίσαμε να εφαρμόζουμε τα δικά μας σχέδια» τόνισε, μεταξύ άλλων.

Σχετικά Νέα