

Διαδικτυακή έρευνα που θα διεξαχθεί από καθόλη τη διάρκεια του Ιουλίου, στην οποία οι πολίτες θα μπορούν να εκφράσουν τις απόψεις, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους για την αστική κινητικότητα, για την εκπόνηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (Σ.Β.Α.Κ.), προχωράει ο Δήμος Πειραιά.
Πρόκειται για το στρατηγικό σχέδιο το οποίο θα οργανώσει το πλαίσιο ανάπτυξης των απαραίτητων και επιθυμητών παρεμβάσεων για τη μετάβαση στη βιώσιμη κινητικότητα, ακολουθώντας την ίδια στρατηγική πρότυπων ευρωπαϊκών πόλεων και στο οποίο αναδεικνύονται δύο κύριες αρχές: α) η μειωμένη εξάρτηση από το ΙΧ αυτοκίνητο και β) η ενθάρρυνση των ήπιων μορφών μετακίνησης και της δημόσιας συγκοινωνίας.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πειραιά, οι απαντήσεις των πολιτών είναι σημαντικές και θα συμβάλλουν αποφασιστικά στην εξαγωγή συμπερασμάτων για την υφιστάμενη κατάσταση αλλά και τη διαμόρφωση στρατηγικών και πολιτικών για το μελλοντικό κυκλοφοριακό σχεδιασμό στην πόλη του Πειραιά.
Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Καρύδης σε δήλωσή του τόνισε: «Καλούμε τους πολίτες να λάβουν μέρος στη διαδικτυακή έρευνα για την μετακίνηση στον Πειραιά, στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. Οι απαντήσεις τους θα συμβάλλουν καθοριστικά ως προς τις κυκλοφοριακές αλλαγές και τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να γίνει ο Πειραιάς πιο βιώσιμος και πιο προσβάσιμος για τους κατοίκους και τους επισκέπτες».
Για συμμετοχή στην έρευνα οι Πειραιώτες μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους εδώ, ενώ όλα τα νεότερα σχετικά με την πρόοδο σύνταξης του Σ.Β.Α.Κ. Πειραιά θα τα βρείτε στην ιστοσελίδα που δημιουργήθηκε για αυτό το σκοπό από το Δήμο Πειραιά εδώ
Σχετικά Νέα
-
Σεισμός στην Αμοργό: Δόνηση 4,3 Ρίχτερ
Σεισμός 4,3 Ρίχτερ σημειώθηκε κοντά στην Αμοργό στις 11.32π.μ. της Κυριακής σύμφωνα με την.
-
Αναστάτωση στα Μάλια μετά την Ανάσταση – 31χρονος ταμπουρώθηκε σε σπίτι και απειλούσε να πέσει από μπαλκόνι
Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε στα Μάλια, στην Κρήτη, λίγα λεπτά μετά την Ανάσταση, καθώς ένας.
Πυρκαγιά σε οικία στο Τρίστρατο Άργους – Εντοπίστηκε σορός αγνώστων στοιχείων
Σορός αγνώστων στοιχείων εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε οικία στην περιοχή Τρίστρατο.
Αναστάτωση στη Χερσόνησο: 31χρονος αλλοδαπός ταμπουρώθηκε σε διαμέρισμα και απειλούσε να πέσει
Αναστάτωση προκλήθηκε το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, σε περιοχή της Χερσονήσου, όταν 31χρονος αλλοδαπός.