

Η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη θα μεταβεί, από τις 15 έως τις 17 Ιανουαρίου 2024, στην Κωνσταντινούπολη. Κατά τη διάρκεια της τριήμερης παραμονής της η υπουργός θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, θα παραστεί στην τελετή αγιασμού των νέων γραφείων του ΕΟΤ και θα έχει επαφές με επιχειρηματίες και τουριστικούς φορείς, όπως η Ένωση Ταξιδιωτικών Πρακτόρων της Τουρκίας (TURSAB).
Η επίσκεψη της κυρίας υπουργού στον Οικουμενικό Πατριάρχη, εκτός από τον εθιμοτυπικό χαρακτήρα της, σκοπό έχει να τον ενημερώσει για τις διεθνείς πρωτοβουλίες της χώρας μας στον τομέα του τουρισμού σε σχέση με το περιβάλλον και την περιβαλλοντική προστασία, ως προς τα οποία ο Οικουμενικός Πατριάρχης έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αναπτύσσει σημαντικότατη διεθνή δράση. Κατά τη συνάντηση θα συζητηθούν οι δυνατότητες ενίσχυσης του προσκυνηματικού – θρησκευτικού τουρισμού στην Ελλάδα σε τόπους, χώρους και μνημεία θρησκευτικής σημασίας που εμπίπτουν στην δικαιοδοσία του Πατριαρχείου.
Οι επαφές της κυρίας υπουργού με φορείς και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού εντάσσονται στο πλαίσιο της αναθέρμανσης της διμερούς τουριστικής συνεργασίας, σε συνέχεια του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στις 7 Δεκεμβρίου 2023, και της Κοινής Διακήρυξης για τον Τουρισμό που υπέγραψε με τον τούρκο ομόλογό της κ. Ersoy.
Την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου θα γίνει η τελετή αγιασμού του Γραφείου ΕΟΤ Κωνσταντινούπολης που μεταφέρθηκε σε κτίριο που παραχώρησε η ομογένεια. Υπενθυμίζεται ότι το Γραφείο του ΕΟΤ στην Κωνσταντινούπολη λειτούργησε για πρώτη φορά κατά την προηγούμενη θητεία της κυρίας Κεφαλογιάννη στο Υπουργείο Τουρισμού και εγκαινιάστηκε από την ίδια το 2014.
Σχετικά Νέα
Σοφία Τουντούρη για Γιάνη Βαρουφάκη: Οι προσβλητικοί χαρακτηρισμοί του πυροδότησαν κύμα σεξιστικών επιθέσεων στο διαδίκτυο
Απειλές και σεξιστικές επιθέσεις εναντίον της στο διαδίκτυο καταγγέλλει η δημοσιογράφος Σοφία Τουντούρη μετά.
Πρόταση ΠΑΣΟΚ για προανακριτική: Ζητά παραπομπή Καραμανλή και τριών υφυπουργών για κακούργημα
Έτοιμη έχει το ΠΑΣΟΚ την πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τα Τέμπη και.
Αντιδράσεις από τους βουλευτές της ΝΔ για τους οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων
Στο επίκεντρο της συζήτησης, που είχαν νωρίτερα σήμερα στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής ο.
ΕΟΠΥΥ: Αποσύρονται οι γιατροί από την δικαστική διαμάχη με το υπουργείο Υγείας για τα ραντεβού
Αποσύρονται οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ από την δικαστική διαμάχη με το υπουργείο Υγείας για.