Επιφυλακτικότητα και μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές

Με μικτά πρόσημα κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη μετά τα κέρδη σε Ασία και ΗΠΑ καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να αξιολογούν τις προοπτικές της οικονομικής ανάκαμψης με “φόντο” την αλματώδη αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στις ΗΠΑ και σε άλλες περιοχές του πλανήτη.

Ο ιός συνεχίζει να καλπάζει στις ΗΠΑ, με τη χώρα να ξεπερνά την Τετάρτη και το επίπεδο των 3 εκατ. επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει το Johns Hopkins University. Η αναζωπύρωση της πανδημίας έχει πυροδοτήσει έντονο προβληματισμό για τις αντοχές της ανάκαμψης που ακολούθησε τα πρωτοφανή δημοσιονομικά και νομισματικά μέτρα των προηγούμενων μηνών.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 0,25% στις 367,25 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX σημειώνει άνοδο 0,8% στις 12.594,58 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 υποχωρεί 0,1% στις 4.976,05 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει πτώση 0,2% στις 6.145,21 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,2%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 σημειώνει μικρές απώλειες 0,1%.

Οι τελευταίες ανακοινώσεις στο επιστημονικό πεδίο για την καταπολέμηση του νέου ιού ενισχύουν πάντως την αισιοδοξία ότι γίνονται βήματα προόδου. Η Gilead Sciences ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ξεκίνησε τις δοκιμές σε μια εισπνεόμενη μορφή του αντιικού φαρμάκου remdesivir που θα μπορεί να χορηγείται και εκτός των νοσοκομείων.

Το Reuters στο μεταξύ μετέδωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εξασφαλίσει συμφωνίες για πειραματικές θεραπείες με τους φαρμακευτικούς κολοσσούς Merck και Roche.

Σχετικά Νέα