Επιφυλακτικοί οι σεισμολόγοι για το σεισμό στο Γαλαξίδι

Τον προβληματισμό και την ανησυχία του κόσμου  σχετικά με την ισχυρή σεισμική δόνηση των 5,3 Ρίχτερ κοντά στο Γαλαξίδι ενισχύουν με δηλώσεις τους οι σεισμολόγοι δηλώνοντας ότι δεν είναι σαφές αν επρόκειτο ή όχι για τον κύριο σεισμό. Συγκεκριμένα διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών, Γεώργιος Δρακάτος εμφανίστηκε επιφυλακτικός για αυτό το θέμα.

Όπως επισήμανε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Δρακάτος, «είναι πολύ λίγος ο χρόνος που έχει περάσει και επομένως τα στοιχεία που έχουμε συγκεντρώσει δεν είναι επαρκή. Το μέγεθος του σεισμού είναι τέτοιο που προς το παρόν δεν μας επιτρέπει να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα αν ήταν ο κύριος σεισμός», τονίζοντας ότι «είμαστε ακόμα επιφυλακτικοί, θεωρώ πολύ πρόωρο το να καταλήξουμε σε συμπεράσματα, το παρακολουθούμε και είμαστε σε επιφυλακή».

«Δεν έχουμε επαρκή στοιχεία για να εκτιμήσουμε εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό ή όχι» ανέφερε στο ethnos.gr ο καθηγητής Γεωλογίας και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας. Ο ίδιος τόνισε, ωστόσο, ότι πρόκειται για μία «ευαίσθητη περιοχή που θέλει ιδιαίτερη προσοχή».

Ο καθηγητής Γεωλογίας, παράλληλα, σύστησε στους πολίτες να μην πανικοβάλλονται.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής του Κέντρου Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου της Αθήνας, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, ανέφερε ότι ο σεισμός 5,3 Ρίχτερ έγινε σε μία περιοχή με υψηλή σεισμικότητα, στο κεντρικό μέρος του Κορινθιακού Κόλπου. «Είχαν προηγηθεί κάποιοι μικρότεροι σεισμοί, ενδεχομένως να ήταν προσεισμοί. Είναι κρίσιμο να κοιτάξουμε αν ήταν ο κύριος σεισμός ή όχι, αλλά αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να δώσουμε τελική απάντηση», τόνισε ο σεισμολόγος και συνέχισε: «Είναι σίγουρο ότι θα επακολουθήσουν μικρότερες δονήσεις που θα μας δώσουν περισσότερες και σημαντικές λεπτομέρειες».

Σχετικά Νέα