Ένταση σε συγκεντρώσεις Ρομά σε Ασπρόπυργο, Μέγαρα και Αχαΐα

Νέες συγκεντρώσεις πραγματοποίησαν Ρομά σε διάφορες περιοχές την χώρας, διαμαρτυρόμενοι για τον θάνατο του 20χρονου, που σκοτώθηκε στο αιματηρό περιστατικό του Περάματος.

Κλειστή είναι η εθνική οδός Πατρών – Πύργου, στο ύψος της περιοχής Σαγέικα στην Αχαΐα, λόγω συγκέντρωσης ατόμων, οι οποίοι έχουν ανάψει φωτιές στο οδόστρωμα, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτηρίων οδών. Στο σημείο του αποκλεισμού βρίσκονται αστυνομικές δυνάμεις και οχήματα της Πυροσβεστικής.

Παράλληλα, ομάδα Ρομά έχει συγκεντρωθεί και στα Μέγαρα, στο 39ο χλμ της ε.ο. Αθηνών – Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο με την κυκλοφορία των οχημάτων να εκτρέπεται μέσω της παλαιάς εθνικής οδού.

Νωρίτερα, οδοφράγματα στα οποία έβαλαν φωτιά έστησαν στην περιφερειακή Αιγάλεω ομάδες Ρομά, που είχαν βγει από τα νεότευκτα του Ασπροπύργου, με αποτέλεσμα την διακοπή κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα.

Όταν έφθασαν εκεί οι αστυνομικές δυνάμεις, οι συγκεντρωμένοι είχαν φύγει αλλά η περιφερειακή μένει κλειστή μέχρις ότου η πυροσβεστική κατασβέσει τις φωτιές.