

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) αποφάσισε την τήρηση ενός λεπτού σιγής σε όλους τους αγώνες Εθνικών και Τοπικών πρωταθλημάτων που θα διεξαχθούν από την Παρασκευή 4/2 μέχρι και την Τετάρτη 9/2, ως έναν ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του αδικοχαμένου, μόλις στα 19 του χρόνια, Άλκη Καμπανού.
Στη σχετική ανακοίνωση της ΕΟΚ αναφέρεται:
«Η απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής είναι από μόνη της ένα τραγικό γεγονός. Όταν αυτή προέρχεται από δολοφονική ενέργεια σε βάρος ενός νέου ανθρώπου, με τα κίνητρα του δράστη να είναι οπαδικά, τότε τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν την οδύνη που προκαλείται.
Ο αθλητισμός πρεσβεύει τελείως διαφορετικά ήθη. Τα ευχολόγια δεν βοηθούν, όπως δυστυχώς έχει αποδειχθεί σε βάθος χρόνων, στην εξάλειψη του παραλογισμού της βίας στο όνομα του αθλητισμού. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που σκέπασε τον Άλκη, ας είναι πάντα ζωντανή η μνήμη του και ας αποδειχθεί κάποτε εφικτό το τέλος αυτού του παραλογισμού».
Σχετικά Νέα
Τραγωδία στο Πειραιά: 19χρονος ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα
Ο 19χρονος ανασύρθηκε από την παραλία Βοτσαλάκια στον Πειραιά χωρίς τις αισθήσεις του Σύμφωνα.
Συνελήφθη άνδρας για απόπειρα αρπαγής τριών ανηλίκων στο Θέρμο Αιτωλοακαρνανίας
Ένας αλλοδαπός άνδρας συνελήφθη στο Θέρμο της Αιτωλοακαρνανίας, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα αρπαγής,.
Μαρκόπουλο: Ένοπλη ληστεία με λεία 20.000 ευρώ σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών
Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα(21/4) σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών στον Μαρκόπουλο,.
Δημογραφικό: Τα «καμπανάκια» χτυπούν ασταμάτητα
Το ενημερωτικό δελτίο του Ινστιτούτου Δημογραφικών Ερευνών και Μελετών (ΙΔΕΜ) για το δημογραφικό με.