Ένοπλη επίθεση με νεκρούς και τραυματίες στη Ν. Ιερουσαλήμ – «Άνδρας της Χαμάς ο ένοπλος»

Συναγερμός από το πρωί στον Ισραήλ μετά την ένοπλη επίθεση με νεκρούς και τραυματίες σε σημείο ελέγχου στη Νότια Ιερουσαλήμ. Οι αρχές ασφαλείας, υποστήριξαν πως «ο ένοπλος που άνοιξε πυρ είναι μέλος της Χαμάς και πως η οργάνωση ετοίμαζε κάτι μεγαλύτερο στη συγκεκριμένη περιοχή», όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος της ΕΡΤ. Έδωσαν μάλιστα στη δημοσιότητα συγκλονιστικό βίντεο από την επίθεση.

Όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος της ΕΡΤ από την Σντερόντ δίπλα στη Γάζα και καταγράφει η κάμερα πυκνούς καπνούς στην περιοχή «Πρόκειται για πυρά πυροβολικού τα οποία πλήττουν την περιοχή. Είναι λίγα μέτρα μόλις από το συρματόπλεγμα με τον παλαιστινιακό θύλακα. Εκεί έχουν εστιάσει εδώ και περίπου μισή ώρα τις επιχειρήσεις τους στη συγκεκριμένη περιοχή τα στελέχη των χερσαίων δυνάμεων του Ισραήλ. Έχουν ξεκινήσει ένα μπαράζ με πλήγματα από το πυροβολικό, ενώ υπήρχε και σφυροκόπημα από την Πολεμική Αεροπορία».

Σε ό, τι αφορά το νοσοκομείο Αλ Σίφα, μπορεί να έχουν αποχωρήσει τα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, όμως τόσο στελέχη του μηχανικού που είναι εκπαιδευμένα για τον εντοπισμό των τούνελ και να μπαίνουν μέσα σε αυτά, όπως επίσης και τμήματα ειδικών επιχειρήσεων, χτενίζουν ουσιαστικά δωμάτιο – δωμάτιο σπιθαμή προς σπιθαμή το νοσοκομείο μήπως τυχόν εντοπιστούν και τούνελ αλλά και περισσότερος οπλισμός.

Ο ισραηλινός τύπος από νωρίς το πρωί στέκεται ιδιαίτερα απέναντι στις αρχικές πληροφορίες για το στρατηγείο της Χαμάς στο Αλ Σίφα και επισημαίνει χαρακτηριστικά ότι δεν έχουν συλληφθεί πολλά στελέχη της Χαμάς στη συγκεκριμένη περιοχή.

Ο καταυλισμός Αλ Σάτι, βρίσκεται στο επίκεντρο των πιο πρόσφατων ισραηλινών επιχειρήσεων. Ηδη τα ευρήματα στους χώρους του είναι πολλά όπως επισημαίνει ο ισραηλινός στρατός.

Όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος της ΕΡΤ, στο Αλ Σάτι έγινε επίσης επιχείρηση του Ισραηλινού Στρατού και εκεί μάλιστα εντοπίστηκε ακόμη και αμφίβιος εξοπλισμός της Χαμάς.

Οι ισραηλινοί ανακοίνωσαν ότι έχουν στον πλήρη έλεγχό τους το λιμάνι της Γάζας. Όπως λένε ήταν ένα πολιτικό λιμάνι το οποίο η Χαμάς το είχε μετατρέψει σε ένα απέραντο σημείο εκπαίδευσης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα