

Η Βουλγαρία ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας κατά μήκος των συνόρων της με την Τουρκία, αφού ομάδες μεταναστών από τη γειτονική χώρα άρχισαν να κινούνται προς τη μεθόριο, ανακοίνωσε σήμερα ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ.
“Έχουμε πληροφορίες για συνωστισμό (…) Ενισχύουμε στο μέγιστο τους ελέγχους στα σύνορα”, επεσήμανε ο Μπορίσοφ στη διάρκεια κυβερνητικής διάσκεψης, ενώ πρόσθεσε ότι προγραμματίζει να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Νωρίτερα, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, πολλά τουρκικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει ότι εκατοντάδες μετανάστες έχουν αναχωρήσει από τη βορειοδυτική Τουρκία και κατευθύνονται προς την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, αφού ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε ότι η Άγκυρα πλέον δεν θα σταματά τους πρόσφυγες που θέλουν να φτάσουν στην Ευρώπη.
Σχετικά Νέα
Πολωνία – Ουγγαρία: Αντιπαράθεση και ανταλλαγή σχολίων στη σύνοδο του ΝΑΤΟ για το σκάνδαλο κατασκοπείας
Σε μία ιδιαίτερα τεταμένη συγκυρία για τη συμμαχία του ΝΑΤΟ και το μέλλον της.
Πορτογαλία: Ολοκληρώνεται σήμερα η εκστρατεία για τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, με τον απερχόμενο πρωθυπουργό να εμφανίζεται ως το φαβορί
Η εκστρατεία για τις βουλευτικές εκλογές στην Πορτογαλία ολοκληρώνεται σήμερα, δύο ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες,.
Ουρουγουάη: Στο φτωχικό του αγρόκτημα η τέφρα του χαρισματικού «Πέπε»
Πάνω από 100.000 άνθρωποι υπολογίζεται ότι συμμετείχαν στην κηδεία του πρώην Προέδρου της Ουρουγουάης Χοσέ Μουχίκα,.
Γαλλία: Αγωγή κατά της Τεχεράνης στο Διεθνές Δικαστήριο για κρατούμενους Γάλλους πολίτες στο Ιράν
Το Παρίσι κατέθεσε αγωγή κατά της Τεχεράνης στο ανώτατο δικαστήριο του ΟΗΕ για δύο.