

Την ενεργοποίηση των Ογκολογικών Συμβουλίων στα Νοσοκομεία της χώρας ανακοίνωσε ο υπουργός υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, μετά απο αίτημα της Ένωσης Οικολόγων Ελλάδας.
Ο υπουργός δήλωσε ότι τα 3/4 των ογκολογικών φαρμάκων που συνταγογραφούνται, οι ασθενείς δεν τα χρειάζονται. «Για αυτό και η ένωση ογκολόγων Ελλάδας ζητάει να ενεργοποιηθούν τα Ογκολογικά Συμβούλια στα νοσοκομεία και αυτό θα κάνουμε» είπε μιλώντας σε εκδήλωση της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας στην Τρίπολη.
Η φαρμακευτική δαπάνη, πρόσθεσε, συνεχώς αυξάνεται και οι καινοτόμες θεραπείες είναι εξαιρετικά ακριβές. «Εάν δεν μπορέσουμε να ρυθμίσουμε τη φαρμακευτική δαπάνη, στο τέλος οι ασθενείς δεν θα έχουν φάρμακα». Αναφέρθηκε σε «αλόγιστη δαπάνη» του ΙΦΕΤ, που από 25 εκατ. έχει φτάσει περίπου 270 εκατ. ευρώ. Εκανε λόγο για εντατικοποίηση των ελέγχων, συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς και διαφάνεια.
Αναφερόμενος στις ελλείψεις φαρμάκων ο υπουργός Υγείας προανήγγειλε αλλαγές στον τομέα των φθηνών φαρμάκων. Είπε ότι εκτός από το τεράστιο πρόβλημα σε ολόκληρη την Ε.Ε. που πυροδότησε η πανδημία, ευθύνονται και οι υπερβολικά χαμηλές τιμές των φαρμάκων. Προανήγγειλε αλλαγές και αυξήσεις της τιμής ώστε να μην χαθούν από την αγορά παλιά, φθηνά, δοκιμασμένα φάρμακα.
Σημείωσε μάλιστα ότι φθηνά φάρμακα οι εταιρείες αρνούνται να τα φέρουν στην Ελλάδα ή τα αντικαθιστούν από ακριβά κι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Σημείωσε ότι σε 15 ημέρες θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Υγείας ευρεία σύσκεψη εκπροσώπων της ελληνικής και ξένης φαρμακοβιομηχανίας για να συζητηθεί το clawback το οποίο έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη και το οποίο αν δεν ελεγχθεί ο ασθενής δεν θα βρίσκει το φάρμακό του.
πηγή:ertnews.gr
Σχετικά Νέα
Καιρός: Πέφτει η θερμοκρασία έως και 10 βαθμούς την επόμενη εβδομάδα
Ο καιρός αλλάζει σκηνικό τις επόμενες ημέρες με βασικά χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας,, έως και.
Βοτανικός: 94,3 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Κρατικών Επενδύσεων για την κατασκευή του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού
Εκτός απ’ το κομμάτι της ανέγερσης του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου του Παναθηναϊκού στην περιοχή.
Άνδρος: Νεκρή ανασύρθηκε μια γυναίκα μετά από πτώση αυτοκινήτου στη θάλασσα
Αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα στην Άνδρο με αποτέλεσμα μια γυναίκα να χάσει τη ζωή.
Ηλικιωμένος πέταξε κατά λάθος 20.000 ευρώ σε κάδο ανακύκλωσης – Τα βρήκαν και του τα επέστρεψαν
Ανακύκλωσε… κατά λάθος 20.000 ευρώ! Η απίστευτη ιστορία, αλλά με ευτυχές τέλος, συνέβη σε.