Εμβολιασμός με Novavax: Τι είναι τα πρωτεϊνικά εμβόλια και τι προστασία προσφέρουν

Μέσα στον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο αναμένεται να προστεθεί στο εμβολιαστικό πρόγραμμα της χώρας μας και το πρωτεϊνικό εμβόλιο της Novavax.

Συνολικά, η Ελλάδα θα παραλάβει 474.00 δόσεις. Η πρώτη παραλαβή, 168.000 δόσεων, αναμένεται στις 21 Φεβρουαρίου και σε συγκεκριμένα σημεία της χώρας θα λειτουργήσουν εμβολιαστικά κέντρα από τις αρχές Μαρτίου.

«Τα πρωτεϊνικά εμβόλια παράγονται με τον κλασικό τρόπο, όπως αυτά που έχουμε υποβληθεί όλοι για παιδικές ασθένειες», σχολίασε ενόψει της παραλαβής των εμβολίων της Novavax ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θανάσης Δημόπουλος.

Όπως σημείωσε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, με αυτόν τον τρόπο θα καλυφθούν και οι ανάγκες των συμπολιτών μας «που ανησυχούν για τα εμβόλια mRNA, που πιστεύουν ότι δήθεν θα επηρεάσει το DNA τους».

Τα πρωτεϊνικά εμβόλια, εξήγησε ο Θανάσης Δημόπουλος, φαίνεται ότι είναι πολύ αποτελεσματικά όσον αφορά τη βαριά νόσηση και το θάνατο και επειδή είναι παλαιότερης τεχνολογίας φαίνεται ότι μπορεί να καλύπτουν επαρκέστατα και μεταλλαγμένα στελέχη.

«Στην ουσία τι κάνουμε; Βάζουμε μέσα στον οργανισμό ένα κομματάκι του ιού μαζί με ένα ενισχυτικό για να αναπτύξει ο οργανισμός αντισώματα σε αυτό το κομματάκι του ιού», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα