Εμπρηστής πρώην αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας-Δικάζεται για τις φωτιές στα Βίλια το 2021

Στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αναμένεται να δικαστεί στις 25 Ιουνίου πρώην αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας στα Βίλια Αττικής αντιμετωπίζοντας κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος, ως υπαίτιος εμπρησμών που προκάλεσαν τεράστιες καταστροφικές φωτιές τον Αύγουστο του 2021 στην περιοχή.

Η δίκη του πρώην αντιδημάρχου, η οποία μετά από διακοπή αναμένεται να ξεκινήσει στις 25 του μήνα, αφορά τις καταστροφικές πυρκαγιές της 16ης και 23ης Αυγούστου 2021, που ξεκίνησαν σε περιοχές του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας.

Η πρώτη πυρκαγιά έκαιγε επί ημέρες σε μέτωπο που έφτανε σε περιοχές στους Δήμους Ελευσίνας, Μεγάρων και Λουτρακίου, ενώ και οι δύο φωτιές άφησαν πίσω τους τεράστιες καταστροφές σε σπίτια, στάνες και αποθήκες, αλλά και σε παρθένες δασικές εκτάσεις.

Ο κατηγορούμενος έφθασε ενώπιον της Δικαιοσύνης μετά από συντονισμένη έρευνα της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, που κατέληξε πως ο πρώην αιρετός και γνωστός στην περιοχή για την ενασχόλησή του με τα κοινά είναι ο δράστης εμπρησμών και στις δύο περιπτώσεις.

Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που τον παραπέμπει σε δίκη, ο άλλοτε αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας του δήμου που επλήγη σφοδρά από τις πυρκαγιές είναι αυτός που προκάλεσε την καταστροφή, ως υπαίτιος εμπρησμών.

Σε δήλωσή του, ο συνήγορος υποστήριξης της κατηγορίας, που εκπροσωπεί πληγέντες στη δίκη του πρώην αντιδημάρχου, Παναγιώτης Μπαλακτάρης, αναφέρει:

«Η Ελλάδα έχει υποφέρει, τις περισσότερες φορές με τραγικές συνέπειες, από εμπρησμούς, και είναι απαίτηση της δικαιοσύνης και της κοινωνίας, όταν πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις, οι ένοχοι, οι δράστες να οδηγούνται ενώπιον των δικαστηρίων και να τιμωρούνται. Ο εμπρησμός είναι έγκλημα που απειλεί ολόκληρη την κοινωνία και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα