

Την έλλειψη φωτισμού ασφαλείας και απεγκλωβισμού αλλά και νομοθεσίας πυρασφάλειας για τα τρένα επισήμανε δικαστικός εμπειρογνώμονας.
«Υπήρχε διαδικασία απεγκλωβισμού αυτών των ανθρώπων; Μετά έψαξα και κάτι παραπάνω. Δεν βρήκα νομοθεσία πυρασφάλειας για τα τρένα και για τις σήραγγες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιώργος Περιβολιώτης μιλώντας στην ΕΡΤ για τα χρόνια προβλήματα του ελληνικού σιδηροδρόμου.
«Δεν εξασφαλίζεται (από ανθρώπινο παράγοντα) η ασφάλεια ενός μέσου όπως είναι το τρένο. Πώς θα έπρεπε να εξασφαλιστεί; Δεν θα πω κάτι καινούργιο. Το έχουν πει ήδη οι εργαζόμενοι πολύ καιρό πριν, με ανακοινώσεις. Έπρεπε να υπάρχουν οι αυτόματες ασφαλιστικές πλέον δικλείδες, δηλαδή δικλείδες οι οποίες δεν έχουν να κάνουν μόνο με τον ανθρώπινο παράγοντα, αλλά ενεργούν από μόνες τους, έτσι ώστε εάν υπάρξει το πρόβλημα, το λάθος, οι λάθος κινήσεις του όποιου σταθμάρχη και των όποιων επιθεωρητών να είναι σε θέση, είτε να αποτρέψουν είτε να περιορίσουν τα αποτελέσματα αυτών των λαθών», επισήμανε ο Δικαστικός Εμπειρογνώμων.
Σχετικά Νέα
Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 43χρονος που διώκεται στην Κύπρο για διακεκριμένη κλοπή με λεία 500.000 ευρώ
Ένας 43χρονος Έλληνας συνελήφθη σε εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος των κυπριακών αρχών, με την κατηγορία.
Αναβλήθηκε η δίκη του 34χρονου που χαστούκισε ιδιοκτήτρια κυλικείου στην Πολυτεχνειούπολη
Αναβλήθηκε για 26 Ιουνίου η δίκη του 34χρονου που χαστούκισε την ιδιοκτήτρια του κυλικείου.
Τιμήθηκε στην Τρίπολη η ημέρα λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου
H ημέρα λήξης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τιμήθηκε στην Τρίπολη, με πρωτοβουλία της Περιφερειακής.
Κύθνος: Εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο σκάφος του 50χρονος αλιέας
Άσχημη κατάληξη είχε η αναζήτηση ενός 50χρονου ψαρά η τύχη του οποίου αγνοούταν από χθες. Ειδικότερα,.