

Τα βενζινάδικα με «πειραγμένες» αντλίες (που παραδίδουν στον καταναλωτή μικρότερες ποσότητες από αυτές που πληρώνει) αποτελούν το 27% του συνόλου των πρατηρίων της Αττικής, δηλαδή 300 πρατήρια, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για την αγορά καυσίμων στην Αττική που φέρνει στο φως η Καθημερινή.
Οι ποσότητες που παραδίδουν στους πελάτες τους να είναι ελλειμματικές κατά 10% ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, το ποσοστό αυτό φτάνει μέχρι και 24%. Μάλιστα, παρατηρείται μια διαχρονική αύξηση και ενίσχυση της παραβατικότητας τα τελευταία χρόνια τόσο σε αριθμό πρατηρίων όσο και σε ελλειμματικές παραδόσεις.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι ελλειμματικές παραδόσεις καυσίμων αυξήθηκαν κατά 30% μέσα στα τρία τελευταία χρόνια.
Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι τα πρατήρια στην υπόλοιπη Ελλάδα είναι απολύτως νόμιμα και ότι μόνο 300 είναι παραβατικά, με μέσες ετήσιες πωλήσεις ανά παραβατικό πρατήριο 2.500 μετρικούς τόνους, οι καταναλωτές χάνουν ετησίως 120 εκατ. ευρώ.
Για κάθε επιπλέον 50 παραβατικά πρατήρια οι καταναλωτές χάνουν 20 εκατ. ευρώ και για κάθε μεταβολή των πωλήσεων των παραβατικών πρατηρίων κατά 500 μετρικούς τόνους χάνουν άλλα 24 εκατ. ευρώ.
Σχετικά Νέα
Κρατικές επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος επιχειρήσεων: Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις από το ΥΠΕΝ
Αντίστροφα μετρά χρόνος για τις ανακοινώσεις από την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
ΤτΕ: Αυξημένη κατά 5,4% η τουριστική κίνηση στο δίμηνο Ιανουαρίου–Φεβρουαρίου 2025
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος στο δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου η εισερχόμενη ταξιδιωτική.
Νέα δράση της ΔΥΠΑ στη Θεσσαλία με επιδότηση έως 22.500 ευρώ: Πόσες νέες θέσεις εργασίας δημιουργήθηκαν
Συνολικά 1.577 άνεργοι έχουν ήδη προσληφθεί σε νέες θέσεις εργασίας μέσω του νέου προγράμματος.
Γ. Μπρατάκος: «Η δυνατότητα διάθεσης πρόσθετων πόρων δυνατότητα διάθεσης πρόσθετων πόρων»
Δήλωση του Προέδρου του ΕΒΕΑ, κ. Γιάννη Μπρατάκου, με αφορμή τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού.