

Σε συζητήσεις με συμμάχους του βρίσκεται ο Έλον Μασκ, αναζητώντας τρόπους να απομακρύνει τον Βρετανό πρωθυπουργό, Κιρ Στάρμερ, από τη θέση του, πριν από τις επόμενες εκλογές, ανέφεραν οι Financial Times την Πέμπτη.
Υπενθυμίζεται ότι ο Μασκ υποστήριξε τον περασμένο μήνα ένα γερμανικό αντιμεταναστευτικό κόμμα ενόψει των εκλογών που έχουν προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο και έχει επανειλημμένα σχολιάσει τη βρετανική πολιτική, απαιτώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ.
Ο Μασκ ζυγίζει το πώς ο ίδιος και οι σύμμαχοί του μπορούν να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση των Εργατικών και έχει αναζητήσει πληροφορίες σχετικά με την υποστήριξη εναλλακτικών βρετανικών πολιτικών κινημάτων, ώστε να εξαναγκάσουν σε αλλαγή κυβέρνησης, αναφέρει το δημοσίευμα, επικαλούμενο ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα.
Ο Μασκ δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.
“Η άποψή του είναι ότι ο ίδιος ο δυτικός πολιτισμός απειλείται”, ανέφερε ένας από τους ανθρώπους αυτούς στους FT.
Ο Μασκ κατηγόρησε νωρίτερα τον Στάρμερ για την αποτυχία του, όπως είπε, να διώξει συμμορίες ανδρών που βίαζαν νεαρά κορίτσια όταν ήταν διευθυντής εισαγγελίας μεταξύ 2008 και 2013. Ο Starmer υπερασπίστηκε στη συνέχεια το έργο του ως κορυφαίος εισαγγελέας της Βρετανίας.
Σχετικά Νέα
Ισραήλ: Νέα χτυπήματα κατά της Χεζμπολάχ στο Λίβανο
Το Ισραήλ ανακοίνωσε πως έβαλε στο στόχαστρο μέλη της Χεζμπολάχ εξαπολύοντας βομβαρδισμό χθες Κυριακή.
Σερβία: Σχεδόν άγνωστος γιατρός αναλαμβάνει εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς έδωσε χθες Κυριακή το βράδυ διερευνητική.
Κίνα-ΗΠΑ: Έντεκα ακόμη αμερικανικές εταιρίες προστέθηκαν στη μαύρη λίστα του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου
Το Πεκίνο πρόσθεσε 11 ακόμη αμερικανικές εταιρίες στη μαύρη λίστα του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου..
Μπιλ Άκμαν: Ο Τραμπ χάνει την εμπιστοσύνη του διεθνούς επιχειρηματικού κόσμου
Ο δισεκατομμυριούχος διαχειριστής επενδυτικών κεφαλαίων Μπιλ Άκμαν, που προεκλογικά είχε ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας.