ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Υπεγράφη το συμφωνητικό για την πώληση των μετοχών που κατέχει στην Elpedison

Στην υπογραφή του συμφωνητικού για τη μεταβίβαση μετοχών που κατέχει στην Elpedison προχώρησε η ΕΛΛΑΚΤΩΡ.

Το συμφωνητικό υπεγράφη μέσω της θυγατρικής της «Ελληνική Ενέργεια & Ανάπτυξη (HE&D) Α.Ε.» και προβλέπει την πώληση 2.265.141 μετοχών της «Elpedison A.E.» (22,73% του Μετοχικού Κεφαλαίου) στην «Elpedison BV», έναντι ποσού 18,775 εκατ. ευρώ.

Η πώληση/μεταβίβαση των μετοχών θα υλοποιηθεί (Closing), αμέσως μετά την ικανοποίηση των προϋποθέσεων (Conditions Precedent) που προβλέπονται στο προαναφερόμενο Συμφωνητικό Μεταβίβασης Μετοχών, οι οποίες αφορούν σε συναινέσεις τρίτων μερών.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, ΕΛΛΑΚΤΩΡ-0,11% Αναστάσιος Καλλιτσάντσης, τόνισε πως η πώληση εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής για επικέντρωση στις κύριες δραστηριότητες του ομίλου και αξιοποίηση μη βασικών συμμετοχών και παγίων.

«Σταθερά και μεθοδικά προχωρούμε στην υλοποίηση της στρατηγικής που παρουσιάσαμε περίπου πριν ένα χρόνο στους μετόχους μας στο πλαίσιο της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης. Αξιοποιώντας με αποδοτικό τρόπο μη βασικές συμμετοχές και πάγια, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για περαιτέρω επικέντρωση στις κύριες δραστηριότητες του Ομίλου και για ενίσχυση της παρουσίας μας σε κλάδους, στους οποίους η ΕΛΛΑΚΤΩΡ έχει ηγετική θέση» ανέφερε.

«Κατά αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνουμε τη συγκέντρωση των διαθέσιμων πόρων και της αδιάσπαστης προσοχής μας σε δραστηριότητες που συμβάλλουν τα μέγιστα στην παραγωγή αξίας για τους μετόχους του Ομίλου» συμπλήρωσε.

Σχετικά Νέα