Ελλάδα και Τουρκία «διεκδικούν» τους Βρετανούς τουρίστες

Εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο περνούν σήμερα την Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών υπό υγειονομικούς περιορισμούς. Για δεύτερη φορά από την αρχή της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η πασχαλινή περίοδος αποτελεί παραδοσιακά από τις πιο δραστήριες τουριστικά και παράλληλα σηματοδοτεί την έναρξη της τουριστικής σεζόν. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αυτό δεν συμβαίνει. Η Ελλάδα, χώρα εξαρτημένη από τον τουρισμό έχει ανακοινώσει πως στοχεύει από τις 14 Μαΐου να ξεκινήσει να δέχεται τουρίστες. Μάλιστα ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ανέλυσε χθες τις πέντε «γραμμές άμυνας» του επιχειρησιακού σχεδίου για το άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού.

Η Βρετανία αποτελεί από τις παραδοσιακές και μεγάλες αγορές στις οποίες βασίζεται η Ελλάδα, και φέτος αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα το γεγονός ότι η χώρα έχει προχωρήσει σημαντικά το εμβολιαστικό της πρόγραμμα.

Μπορεί οι Βρετανοί να μην είναι ακόμα σε θέση να ταξιδέψουν εκτός Ηνωμένου Βασιλείου, και παρόλο που το τρίτο κύμα της πανδημίας έχει ανατρέψει το πρόγραμμα των πτήσεων των αερομεταφορέων, ωστόσο, ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται την Δευτέρα να υιοθετήσει ένα σύστημα που θα βαθμολογεί τις χώρες ανάλογα με τους εμβολιασμούς, τα ποσοστά μόλυνσης και τον επιπολασμό των παραλλαγών του Covid-19.

Την Δευτέρα, όπως αναφέρουν οι Financial Times, αναμένεται επίσης να ανακοινώσει νωρίτερα το άνοιγμα των συνόρων.

Οι αερομεταφορείς είχαν ήδη καταγράψει μια απότομη αύξηση των κρατήσεων από την ημέρα που το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε τον οδικό χάρτη για να ανοίξει ξανά τα σύνορά του από τα μέσα Μαΐου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα