Ελαφρώς ανοδικά το πετρέλαιο, πτώση σε φυσικό αέριο

Μικρή άνοδο εμφανίζουν οι τιμές του πετρελαίου ενώ αντίθετα πτώση καταγράφεται στο ευρωπαϊκό φυσικό αέριο.

Πιο αναλυτικά, οι τιμές του πετρελαίου έχουν μικρή μεταβολή στις πρώτες συναλλαγές στην Ασία, καθώς οι επενδυτές σταθμίζουν τις ανησυχίες για τη ζήτηση λόγω της επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας έναντι της αναμενόμενης μείωσης της προσφοράς από τις περικοπές της παραγωγής της Σαουδικής Αραβίας.

Ειδικότερα, το αργό τύπου brent καταγράφει άνοδο 0,12% στα 77,02 δολάρια το βαρέλι, ενώ το αμερικανικό WTI παρουσιάζει άνοδο 0,17% στα 72,64 δολάρια το βαρέλι.

Αμφότεροι οι δείκτες αναφοράς διαμορφώθηκαν με άνοδο περίπου 1% την Τετάρτη, υποστηριζόμενοι από τα σχέδια της Σαουδικής Αραβίας για περικοπές στην παραγωγή, αν και τα κέρδη των τιμών παραμένουν περιορισμένα από την αύξηση των αμερικανικών αποθεμάτων καυσίμων και τα αδύναμα κινεζικά στοιχεία για τις εξαγωγές.

«Εξετάσαμε το ενδεχόμενο να μειώσουμε σημαντικά το κατάστρωμα των τιμών του πετρελαίου μας ελλείψει δράσης του ΟΠΕΚ+ την περασμένη Κυριακή, αλλά ακόμη και μια μείωση κατά 1 εκατ. βαρέλια/ημέρα φαίνεται απίθανο να στηρίξει μια βιώσιμη αύξηση των τιμών», ανέφεραν οι αναλυτές της Citi την Πέμπτη.

«Τόσο οι προβλέψεις του ΟΠΕΚ όσο και του ΙΕΑ είχαν έναν αέρα ευσεβούς πόθου σχετικά με την επιτάχυνση της αύξησης της ζήτησης μέχρι το τέλος του έτους», πρόσθεσαν οι αναλυτές., σύμφωνα με το CNBC.

Στο μεταξύ, το ευρωπαϊκό φυσικό αέριο σημειώνει μείωση 0,99% στα 26,07 ευρώ.