

Η κυβέρνηση της Φινλανδίας ετοιμάζεται να θεσπίσει ένα νέο έκτακτο φόρο στα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας, δήλωσε η υπουργός Οικονομικών Αννίκα Σάαρικο, σύμφωνα με το Reuters.
Τον Σεπτέμβριο, οι χώρες της ΕΕ συμφώνησαν να στηρίξουν εισφορές στα έκτακτα κέρδη των ενεργειακών εταιρειών που προκύπτουν από την κρίση της ευρωπαϊκής αγοράς ενέργειας, αλλά άφησαν στις επιμέρους χώρες-μέλη να αποφασίσουν πώς θα εφαρμόσουν τη φορολόγηση.
Το σχέδιο της Φινλανδίας είναι να εισαγάγει έναν πρόσθετο φόρο επί των ενεργειακών κερδών προσωρινά για ένα έτος, δήλωσε η Σάαρικο, περιγράφοντάς τον ως παρόμοιο με έναν έκτακτο φόρο σε συνέντευξή της στο τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Uutissuomalainen.
“Στόχος μας είναι να επιβάλουμε έναν προσωρινό πρόσθετο φόρο στα κέρδη από την ηλεκτρική ενέργεια στην αλλαγή του έτους”, έγραψε η Σάαρικο στο Twitter. Δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τον φόρο, αλλά δήλωσε ότι το υπουργείο Οικονομικών εργάζεται πάνω σε αυτόν.
Σχετικά Νέα
Καμπανάκι για τον αμερικανικό τουρισμό: Χασούρα $12,5 δισ. φέτος
Οι ΗΠΑ διανύουν μια πολύ κακή τουριστική χρονιά, καθώς, σύμφωνα με νέα στοιχεία του.
Ερντογάν σε Ρούτε: Η Τουρκία έχει εντείνει τις προσπάθειες για ειρήνη στην Ουκρανία
Συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, είχε στο προεδρικό μέγαρο στην.
Ο Οτσαλάν χαιρέτισε τη διάλυση του PKK
Ο ιδρυτής και ιστορικός ηγέτης του Εργατικού Κόμματος της Κουρδιστάν (PKK), ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν,.
Θρίαμβος του Έντι Ράμα στις Αλβανικές Εκλογές
Σε θρίαμβο του Έντι Ράμα εξελίχθησαν οι Εκλογές στην Αλβανία, καθώς με καταμετρημένο το.