

Οι Ρώσοι ψηφοφόροι δέχονται αυξανόμενες πιέσεις για να προσέλθουν στις κάλπες στις επικείμενες προεδρικές εκλογές, ώστε να υπάρχει αυξημένη προσέλευση, ανακοίνωσε σήμερα στο κανάλι της στο Telegram, η ανεξάρτητη οργάνωση «Golos» (“Γκόλας”) που παρακολουθεί τις εκλογές.
H Golos, που ιδρύθηκε το 2.000 θέτοντας ως στόχο την προστασία του εκλογικού δικαιώματος, ανέφερε ότι άτομα που εργάζονται στον δημόσιο τομέα δέχθηκαν πιέσεις να ψηφίσουν στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 15-17 Μαρτίου, στις οποίες ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα είναι αντιμέτωπος με μια ασήμαντη αντιπολίτευση.
Πρόκειται για υπαλλήλους που εργάζονται στις κρατικές υπηρεσίες και εταιρείες και επιχειρήσεις που πρόσκεινται στο Κρεμλίνο.
Η Golos έδειξε ένα σύστημα ηλεκτρονικής ψηφοφορίας που προωθείται από το κόμμα «Ενιαία Ρωσία», το οποίο κυριαρχεί στην Κρατική Δούμα (κάτω βουλή) και στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (άνω βουλή).
Οι ψηφοφόροι λαμβάνουν ένα SMS στα κινητά τους τηλέφωνα με έναν σύνδεσμο για να επιβεβαιώσουν ότι ψήφισαν, με τη σύνδεση να λειτουργεί μόνο αν η τοποθεσία του τηλεφώνου είναι ενεργοποιημένη και χρησιμοποιείται μέσα στο εκλογικό τμήμα.
Η Golos θεωρεί ότι αυτός ο τρόπος συλλογής δεδομένων συνιστά παραβίαση της μυστικής ψηφοφορίας.
Ο Πούτιν επιδιώκει μια ακόμη εξαετή θητεία. Η εκλογή του θεωρείται δεδομένη καθώς δεν υπάρχει κανένας σοβαρός αντίπαλος, ενώ οι αρχές βάζουν τα δυνατά τους για να παρουσιάσουν την ψηφοφορία ως πειστική.
Οι αντίπαλοί του θεωρούν την αποχή ως μία από τις λίγες επιλογές για να εκφράσουν τη διαφωνία τους.
Σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Meduza, ο οποίος λειτουργεί από τη Ρίγα της Λετονίας, από τα μέλη του κόμματος «Ενιαία Ρωσία» ζητήθηκε να φέρει το καθένα άλλα 10 άτομα στο εκλογικό κέντρο στο οποίο ψηφίζουν. Από τους δημόσιους υπαλλήλους ζητήθηκε να φέρουν τρία άτομα.
Η αντιπολίτευση κάλεσε τους υποστηρικτές της να εμφανιστούν για να ψηφίσουν το μεσημέρι ακριβώς για να σηματοδοτήσουν κατ’ αυτόν τον τρόπο τη διαμαρτυρία τους. Το μήκος των ουρών θα έδειχνε το επίπεδο της αντιπολίτευσης.
Η Γιούλια Ναβάλναγια, χήρα του ηγέτη της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος πέθανε στη φυλακή πριν από τρεις εβδομάδες, υποστηρίζει την έκκληση αυτή από το εξωτερικό όπου βρίσκεται εξόριστη.
Πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Ποιους πλήττει κυρίως στην Ευρώπη ο εμπορικός πόλεμος του Τραμπ
Ο εμπορικός πόλεμος, που έχει εξαπολυθεί από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, επιβαρύνει πολύ.
Γερμανία: Εκτός νόμου το εξτρεμιστικό «Βασίλειο της Γερμανίας» – Συνελήφθη ο «βασιλιάς», Πέτερ Φίτσεκ
Δεκατρία χρόνια μετά την ίδρυσή τoυ, το ομοσπονδιακό υπουργείο Εσωτερικών έθεσε σήμερα εκτός νόμου.
Βρετανία: Σύλληψη ενός 21χρονου για τη φωτιά στο σπίτι του Κιρ Στάρμερ – Η αντιτρομοκρατική συμμετέχει στις έρευνες
Ένας 21χρονος άνδρας συνελήφθη για την εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του Κιρ Στάρμερ, ενώ.
Ο Σι Τζινπίνγκ εγκωμιάζει τις σχέσεις Κίνας – Λατινικής Αμερικής έναντι της αμερικανικής «παρενόχλησης»
Ο Πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ υποσχέθηκε σήμερα στους ηγέτες της Λατινικής Αμερικής να.