

Ρεκόρ προσέλευσης σημειώθηκε στις κάλπες στην πρώτη μέρα της πρόωρης ψηφοφορίας για πρόεδρο της Τζόρτζια την Τρίτη, σε μια πολιτεία που ακόμα αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις του τυφώνα Έλεν, αλλά και τις αμφιλεγόμενες αλλαγές στο τοπικό εκλογικό σύστημα.
Πάνω από 328.000 εκλογείς προσήλθαν στις κάλπες, ανακοίνωσε ο Γκέιμπ Στέρλινγκ εκπρόσωπος του υπουργού Εξωτερικών της Τζόρτζια στο X.
«Έτσι με το ρεκόρ που έσπασε την 1η ημέρα της πρόωρης ψηφοφορίας και όσους ψήφισαν επιστολικά, είχαμε πάνω από 328.000 συνολικά ψήφους μέχρι στιγμής», είπε.
So with the record breaking 1st day of early voting and accepted absentees we have had over 328,000 total votes cast so far. You can track this data on @GaSecofState Raffensperger’s Data Hub here: https://t.co/0mcozlOrTa pic.twitter.com/lzGdYh25Su
— Gabriel Sterling (@GabrielSterling) October 16, 2024
Το ρεκόρ της προηγούμενης πρώτης ημέρας ψηφοφορίας ήταν 136.000 το 2020, πρόσθεσε ο Στέρλινγκ.
Η διαφιλονικούμενη πολιτεία της Τζόρτζια είναι από τις πολιτείες που βρίσκονται «στο μικροσκόπιο» σε αυτές εκλογές, με τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να προσπαθεί να τη διεκδικήσει ξανά μετά την ήττα από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν με μικρή διαφορά πριν από τέσσερα χρόνια, κάτι που οδήγησε τον Τραμπ και τους συμμάχους του να επιχειρήσουν ανεπιτυχώς ακύρωση του αποτελέσματος.
Αυτές οι προσπάθειες ρίχνουν τη σκιά τους στη φετινή εκλογική αναμέτρηση, καθώς οι νέες αλλαγές στον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών έχουν εγκριθεί από Ρεπουμπλικανούς μέλη της Πολιτειακής Εκλογικής Επιτροπής, οδηγώντας τους Δημοκρατικούς και άλλους φορείς να προσφύγουν δικαστικά, προσφυγές οι οποίες είναι ακόμα σε εκκρεμότητα ενώ πλησιάζει η ημέρα των εκλογών.
Παρά τη μαζική συμμετοχή, η διαδικασία φάνηκε να εξελίσσεται πιο ομαλά φέτος σύμφωνα με ψηφοφόρους στην περιοχή της Ατλάντα που μίλησαν στο CNN.
Σχετικά Νέα
Πρέσβης Κίνας: Οι ΗΠΑ παραβίασαν σοβαρά τα έννομα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των χωρών
Για προστατευτισμό, μονομέρεια και οικονομική ηγεμονία στο όνομα της “αμοιβαιότητας” κάνει λόγο, σε άρθρο.
ΗΠΑ: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ινδία για τους δασμούς
Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει οι ΗΠΑ προς την κατεύθυνση μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας μετά.
Γάλλος ΥΠΕΞ: Η Ευρώπη έχει διατυπώσει στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της για την Ουκρανία
Η Ευρώπη εξέφρασε στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της σχετικά με την Ουκρανία κατά.
Στην Ευρώπη η “σκυτάλη” της αβεβαιότητας – Πτώση στις αγορές, με το βλέμμα στα “μέτωπα” Τραμπ
Με πτωτικές διαθέσεις επιστρέφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις διακοπές του Πάσχα, καθώς η.