Εκλογές 2023: Μήπως το ΠΑΣΟΚ δεν θα έπρεπε να πανηγυρίζει; Τι έδειξαν οι αριθμοί

Αντίθετα με το γενικό κλίμα και την χαρμόσυνη διάθεση στην Χαριλάου Τρικούπη, η ανάγνωση πως είναι ένας από τους μεγάλους νικητές ίσως στη παρούσα φάση να μην ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Εστιάζοντας στους αριθμούς του εκλογικού αποτελέσματος, ο ΣΥΡΙΖΑ απώλεσε 600.000 ψήφους με το ΠΑΣΟΚ σε αυτό το σημείο να παρουσιάζεται αδύναμο, κάθως από αυτόν τον μεγάλο αριθμό μπόρεσε να λάβει μόνο τις 200.000 ψήφους, ενώ θα έπρεπε να θεωρείται ο διάδοχος των απωλειών αυτών.

Παράλληλα, θα πρέπει να επισημανθεί πως σύμφωνα με τα εκλογικά αποτελέσματα, το ΠΑΣΟΚ είχε ποσοστό συσπείρωσης 75,3%, με το 13,6% των φηφοφόρων του να μετακινούνται στη ΝΔ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στον πρώτο γύρο των εκλογών κράτησε μια πολιτική ίσων αποστάσεων με μία έλλειψη αφηγήματος , όπως αντίστοιχα και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η αντιπολίτευση στις δεύτερες κάλπες χρειάζεται να επιδείξει σοβαρότητα κι να δημιουργήσει το κατάλληλο αφήγημα, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα ισχυρός αντιπολιτευτικός πόλος.

Το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη παρόλο που δεν μπόρεσε να πείσει τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, κατάφερε να αυξήσει τα ποσοστά του και φαίνεται πως έχει την ελπίδα να τα αυξήσει περαιτέρω, με προϋπόθεση ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκκωφαντική ήττα του να μην καταφέρει να ανακτήσει τις δυνάμεις του.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα