

Οι έξι και πλέον μήνες πολέμου έχουν προκαλέσει σοβαρές ελλείψεις τροφίμων μεταξύ των Παλαιστινίων στη Γάζα που σε κάποιες περιοχές υπερβαίνουν τα επίπεδα λιμού, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.
Τα Ηνωμένα Έθνη έκαναν σήμερα έκκληση για 2,8 δισεκ. δολάρια σε χρηματοδότηση για τη στήριξη άνω των τριών εκατομμυρίων ανθρώπων στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη έως τα τέλη του έτους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις τροφίμων και να αποφευχθεί ο επαπειλούμενος λιμός στη Γάζα.
Η έκκληση που δημοσιοποιήθηκε από το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) ανέφερε ότι το ποσό είναι απαραίτητο για να βοηθηθούν 3,1 εκατ. άνθρωποι, να «περιοριστούν τα δεινά των ανθρώπων και να αποφευχθεί η απώλεια και άλλων ανθρώπινων ζωών».
Ένα μεγάλο μέρος της χρηματοδότησης –782,1 εκατ. δολάρια— θα δοθεί για επισιτιστική βοήθεια για 2,2 εκατ. ανθρώπους στη Γάζα και για 400.000 ανθρώπους στη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με την έκκληση αυτή.
Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΟΗΕ για θέματα αρωγής δήλωσε χθες ότι τα Ηνωμένα Έθνη πασχίζουν να αποτρέψουν τον λιμό στη Λωρίδα της Γάζας και ότι ενώ έχει σημειωθεί βελτίωση στον συντονισμό με το Ισραήλ, ακόμα υπάρχουν προβλήματα στις παραδόσεις βοήθειας στον θύλακα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Στο στόχαστρο ουκρανικών drones η πρωτεύουσα της Ρωσίας
Η Ουκρανία έστειλε drones να πλήξουν τη Μόσχα, την πρωτεύουσα της Ρωσίας, για δεύτερη.
Διάσωση 108 μεταναστών, ανάμεσά τους βρέφος 11 μηνών, από το Ocean Viking ανοιχτά της Λιβύης
Το Ocean Viking, το πλοίο-ασθενοφόρο που εκμισθώνει η SOS Méditerranée, διέσωσε τη νύχτα της.
Κολομβία: Συνελήφθησαν 217 μέλη του καρτέλ Clan del Golfo
Οι κολομβιανές αρχές ανακοίνωσαν χθες Δευτέρα τη σύλληψη 200 και πλέον μελών της Clan.
Διακόπτονται οι εκπαιδευτικές πτήσεις ελικοπτέρων στην Ουάσινγκτον
Ο αμερικανικός στρατός διακόπτει τις εκπαιδευτικές πτήσεις ελικοπτέρων γύρω από το Πεντάγωνο, εν αναμονή.