

Έκκληση για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους λαούς της Τουρκίας, της Συρίας, του Λιβάνου και όλων των γειτονικών χωρών που επλήγησαν από τον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου, απευθύνει η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), δηλώνοντας τη διάθεσή της για προσφορά στους σεισμοπαθείς.
Ησυλλογή θα γίνεται Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη 15:00-19:00, στα γραφεία της ΕΝΙΘ (Προξένου Κορομηλά 51, 4ος όροφος) και τα είδη πρώτης ανάγκης που συλλέγονται είναι τρόφιμα μακράς διαρκείας, κουβέρτες, γάλα σε σκόνη, πάνες ενηλίκων/μωρών, σερβιέτες, απορρυπαντικά ρούχων, ορούς, γάζες, επίδεσμοι είδη ατομικής υγιεινής.
«Συγκλονισμένοι παρακολουθούμε τις εικόνες, ειδικά από την περιοχή στο επίκεντρο του σεισμού, που για μια ακόμη φορά τα φυσικά φαινόμενα έχουν θύμα τον φτωχό λαό. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, όλους τους υγειονομικούς σε άμεση έκφραση στήριξης και αλληλεγγύης των πληγέντων σε Τουρκία, Συρία. Έχουμε, άλλωστε, πικρή πείρα από τις μεγάλες τραγωδίες και καταστροφές στην Ελλάδα, όπου όμως η αλληλεγγύη, η οργάνωση και η δράση των συνδικάτων και του λαού αποτέλεσε ασπίδα προστασίας και ουσιαστικής βοήθειας στα θύματα των καταστροφών, ότι μόνο ο λαός σώζει τον λαό», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΔΣ της ΕΝΙΘ.
«Δηλώνουμε», προσθέτει, «τη διάθεση μας για προσφορά στους δοκιμαζόμενους λαούς. Είμαστε στη διάθεση του υπουργείου, ώστε να προσφέρουμε ιατρική βοήθεια με ομάδα γιατρών που θα συγκροτήσει η ΟΕΝΓΕ άμεσα. Καλούμε όποιον συνάδελφο ενδιαφέρεται να βοηθήσει με φύσικη παρουσία ή οποιοδήποτε άλλο πρόσφορο τρόπο, να απευθυνθεί είτε στο site της ΟΕΝΓΕ oengegr.com, είτε απευθείας με τα μέλη του ΔΣ της ΕΝΙΘ».
Σχετικά Νέα
Πανελλήνιες 2025: Ξεκινά η υποβολή μηχανογραφικού για πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις – Η διαδικασία
Ξεκινά από την Παρασκευή 16 Μαΐου 2025 για τους υποψήφιους που πάσχουν από σοβαρές.
Tα …άφαντα αέρια που προκάλεσαν τον πύρινο όλεθρο στα Τέμπη
«Που βρίσκονταν τα αέρια όπως το ακετυλένιο και το υδρογόνο που φαίνεται να προκάλεσαν.
Ταξί: Τρίωρη στάση εργασίας στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών αύριο Πέμπτη
Τρίωρη στάση εργασίας στον χώρο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, για αύριο Πέμπτη, από τις.
Αστυνομική επιχείρηση σε χώρους της Νομικής Σχολής Αθηνών
Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί σε δυο χώρους της Νομικής Σχολής Αθηνών και.