

Επιχείρηση της αστυνομίας πραγματοποιήθηκε, το πρωί της Τετάρτης (05.07), στο Λαύριο για την εκκένωση κτιρίου στο οποίο διέμεναν πρόσφυγες και μετανάστες.
Οι 53 διαμένοντες μεταφέρθηκαν, με ασφάλεια, σε υφιστάμενες δομές φιλοξενίας του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.
Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για την επιχείρηση εκκένωσης του κτιρίου στο Λαύριο
«Ολοκληρώθηκε αστυνομική επιχείρηση της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής με τη συμμετοχή αστυνομικών διαφόρων Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία ξεκίνησε νωρίς σήμερα (05-07-2023) το πρωί, για την εκκένωση κτιρίου που λειτουργούσε από το 1947 αρχικά νόμιμα και τα τελευταία χρόνια τελούσε υπό κατάληψη.
Από το κτίριο μεταφέρθηκαν συνολικά 53 άτομα (26 άνδρες, 8 γυναίκες και 19 παιδιά), σε υφιστάμενες δομές του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.
Η εκκένωση του κτιρίου πραγματοποιήθηκε σε κλίμα ηρεμίας και χωρίς να προβληθεί αντίσταση, έχοντας ως στόχο την εξασφάλιση καλύτερων συνθηκών διαβίωσης των ατόμων καθώς το συγκεκριμένο κτίριο ήταν ακατάλληλο για διαμονή.
Με το πέρας της επιχείρησης το κτίριο αποδόθηκε στο Δήμαρχο του Δήμου Λαυρεωτικής, καθώς τον Απρίλιο του 2023 με τροπολογία της Κυβέρνησης η εν λόγω έκταση παραχωρήθηκε από το Δημόσιο στον Δήμο».
Σχετικά Νέα
Καρδίτσα: Προφυλακιστέος ο 24χρονος που κατηγορείται για βιασμό και βιαιοπραγία κατά της συντρόφου του
Προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή κρίθηκε ο 24χρονος Καρδιτσιώτης, τον οποίο κατήγγειλε.
Θάνατος 56χρονου στον Βιολογικό Καθαρισμό Άργους – Ναυπλίου
Εργατικό δυστύχημα σημειώθηκε στις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού Άργους – Ναυπλίου, το μεσημέρι της.
ΑΑΔΕ: Διετές λουκέτο σε πέντε πρατήρια καυσίμων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη – Διακοπή τροφοδοσίας σε 24
Σε διετή σφράγιση πέντε πρατηρίων καυσίμων σε Αττική και Θεσσαλονίκη προχώρησαν οι τελωνειακοί ελεγκτές.
ΣτΕ: Να εξομοιωθούν τα όρια αποχώρησης των στρατιωτικών δικαστών από την υπηρεσία με τους υπόλοιπoυς δικαστές
Αναγκαία είναι, σύμφωνα με το Συμβούλιο της Επικρατείας, η έκδοση νόμου προκειμένου να εφαρμοστεί.