Είναι η Τουρκία «παράδεισος» για τους εργαζομένους; Έρευνα απαντά «ναι»

Έρευνα που διεξήχθη από το McKinsey Health Institute κατατάσσει την Τουρκία στην πρώτη θέση όσον αφορά την ευημερία των εργαζομένων.

Ταθώς το ποσοστό που συγκεντρώνει ανέρχεται στο 78%. Η έρευνα που διενεργήθηκε σε 30 χώρες αξιολογεί τη σωματική, ψυχική, κοινωνική και πνευματική υγεία των 30.000 εργαζομένων που πήραν μέρος σε αυτή.

Στη δεύτερη θέση, όπως μεταδίδει το Bloomberg, βρέθηκε η Ινδία με ποσοστό 76% και στην τρίτη η Κίνα με 75%, ενώ ο παγκόσμιος μέσος όρος ήταν 57%.

Στην τελευταία θέση κατατάσσεται η Ιαπωνία καθώς συγκέντρωσε μόλις 25%.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, παρότι οι ιαπωνικές επιχειρήσεις παρέχουν ασφάλεια εργασίας καθώς έχουν τη φήμη ότι προσφέρουν ισόβια απασχόληση, αυτό σημαίνει επίσης ότι οι εργαζόμενοι που δεν είναι ευχαριστημένοι δυσκολεύονται να αλλάξουν δουλειά. Η Ιαπωνία καταγράφει σταθερά χαμηλές βαθμολογίες σε διεθνείς έρευνες και σύμφωνα με τη σύμβουλο εταιρειών Rochelle Kopp, «Υπάρχουν σημαντικά ζητήματα στην Ιαπωνία όσον αφορά την έλλειψη ικανοποίησης στον εργασιακό χώρο και τα επίπεδα άγχους». Η ίδια πρόσθεσε ότι επιβαρυντικά λειτουργεί και η πολιτισμική παράδοση της χώρας στην «χαμηλή αυτοαξιολόγηση».

Επιπλέον, η Kopp δήλωσε ότι η φήμη του σταθερού εργασιακού περιβάλλοντος θα πρέπει μάλλον να αναθεωρηθεί καθώς ένας αυξανόμενος αριθμός εργαζομένων στη χώρα είναι με βραχυπρόθεσμες συμβάσεις, που τροφοδοτούν την αβεβαιότητα.

Σύμφωνα με την έρευνα της McKinsey, οι εργαζόμενοι που δηλώνουν ικανοποιημένοι από την εργασία τους ανέφεραν καλύτερη συνολική υγεία, είναι πιο καινοτόμοι και παρουσιάζουν υψηλότερες εργασιακές επιδόσεις.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση «Για τους περισσότερους ενήλικες, το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους περνά στη δουλειά» και αυτό θα πρέπει να «κινητοποιήσει τους εργοδότες ώστε να λάβουν μέτρα για τη σωματική, ψυχική, κοινωνική και πνευματική υγεία των εργαζομένων τους».

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα