

Πρωτοφανής από το 1947 καύσωνας πλήττει από σήμερα την Ευρώπη, με θερμοκρασίες που μπορεί και να ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου κατά την διάρκεια της εβδομάδας, φθάνοντας σε νέα ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών.
Το κύμα φθάνει από την Σαχάρα και αναγκάζει τις αρχές να πληθαίνουν τις προειδοποιήσεις προς τον πληθυσμό, την ώρα που η υπερθέρμανση του πλανήτη, που συνδέεται με την εκπομπή αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, το κλιματικό φαινόμενο απειλεί να επαναληφθεί, προειδοποιούν οι επιστήμονες.
«Ο ήλιος μπορεί να μην κρυφτεί καθόλου, μεγάλες ποσότητες θερμού αέρα μας έρχονται από την Αφρική», σύμφωνα με την Ζαμπίνε Κρούγκερ, της γερμανικής μετεωρολογικής υπηρεσίας DWD, η οποία θεωρεί ότι το νότιο τμήμα της χώρας θα πληγεί περισσότερο.
Συναγερμός 3ου βαθμού στην 4βάθμια κλίμακα κηρύχθηκε στην περιοχή του Παρισιού, καθώς η Γαλλία φοβάται μία επανάληψη του καύσωνα του 2003, που βαφτίστηκε «φονικό καλοκαίρι» και προκάλεσε τον θάνατο 15.000 ανθρώπων ανάμεσα στις 4 και τις 18 Αυγούστου.
Στη Ισπανία, η μετεωρολογική υπηρεσία AEMET δημοσίευσε σήμερα σειρά συμβουλών για την αντιμετώπιση των επεισοδίων του καύσωνα και επέστησε τη προσοχή για πολύ αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιών στη Καταλωνία, την Αραγονία, την Ναβάρα και την Εστρεμαδούρα.
Ομως, οι υψηλότερες θερμοκρασίες αναμένονται τις επόμενες ημέρες.
Σύμφωνα με την AEMET, η θερμοκρασία μπορεί να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές της κεντρικής Ισπανίας, του νότου και του νοτιοανατολικού τμήματος της χώρας.
Η Γερμανία είναι πιθανόν να γνωρίσει τις υψηλότερες θερμοκρασίες της τελευταίας 70ετίας. Το ρεκόρ για τον Ιούνιο καταγράφηκε το 1947 με 38,2 βαθμούς Κελσίου στην Φρανκφούρτη.
Στην Αυστρία, η μετεωρολογική υπηρεσία ZAMG προειδοποίησε για κίνδυνο σφοδρών καταιγίδων, με θερμοκρασίες που θα σκαρφαλώσουν στους 37 βαθμούς Κελσίου.
Το κύμα καύσωνα θα φθάσει με το νότιο τμήμα της Σκανδιναβίας από αύριο, με θερμοκρασίες που θα κυμαίνονται στους 30 βαθμούς Κελσίου στην νότια Σουηδία και Δανία.
Το Ηνωμένο Βασίλειο ανησυχεί επίσης για σφοδρές καταιγίδες για τις οποίες υπάρχουν προειδοποιήσεις για την σημερινή και την αυριανή ημέρα.
με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Η Κίνα θα δωρίσει 500 εκατ, δολάρια στον ΠΟΥ για να καλύψει το κενό που άφησαν οι ΗΠΑ
Η Κίνα έχει δεσμευτεί να δώσει 500 εκατομμύρια δολάρια στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, προκειμένου.
Ζελένσκι σε Ρούτε: Χωρίς πίεση στη Μόσχα δεν μπορεί να επιτευχθεί μια δίκαιη ειρήνη
Τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποίησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι με τον Μαρκ Ρούτε για τα κοινά βήματα.
Σίδνεϊ: 29χρονος σκαρφάλωσε σε σχοινιά για να «τρυπώσει» σε κρουαζιερόπλοιο
Ένας 29χρονος στην Αυστραλία συνελήφθη καθώς επιχείρησε να ανέβει σε κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι του Σίδνεϊ σκαρφαλώνοντας.
Η Φιλανδία ολοκλήρωσε τα πρώτα 35 χιλιόμετρα του τείχους που κατασκευάζει στα σύνορα με τη Ρωσία
Η Φινλανδία ολοκλήρωσε τα πρώτα 35 χιλιόμετρα του ύψους 4,5 μέτρων τείχους που κατασκευάστηκε.