Την ικανοποίηση του για το άνοιγμα της εστίασης εκφράζει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ). Το Επιμελητήριο επισημαίνει σε ανακοίνωση του ότι “η εστίαση είναι ένας κλάδος που απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους στην Θεσσαλονίκη, ενώ αποτελεί επιχειρηματική δραστηριότητα επίσης για χιλιάδες επαγγελματίες και προσθέτει ότι “με το άνοιγμά της και τα θετικά μηνύματα από την πληρότητα των καταστημάτων, μπαίνει τέλος σε μια περίοδο αβεβαιότητας σχεδόν έξι μηνών”.
Τονίζει ότι “χρειάζεται μεγάλη προσοχή και αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων κατά της πανδημίας, ώστε να μην υπάρξει αύξηση των κρουσμάτων, γεγονός που θα επαναφέρει στο τραπέζι της συζήτησης μεταξύ επιστημονικής επιτροπής και κυβέρνησης, το ενδεχόμενο νέου κλεισίματος του κλάδου”. Ωστόσο, το ΕΕΘ εκφράζει έντονο προβληματισμό για όσα καταστήματα εστίασης δεν διαθέτουν εξωτερικό χώρο και δεν τους επετράπη να ανοίξουν, όπως και για εκείνα που λόγω έλλειψης ρευστότητας δεν μπόρεσαν να επαναλειτουργήσουν και επίσης παραμένουν κλειστά.
Όπως δηλώνει ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης ” η απόφαση της κυβέρνησης για άνοιγμα της εστίασης είναι ένα θετικό βήμα, ωστόσο δεν θα πρέπει να αποσύρει την στήριξή της στον κλάδο και ειδικότερα σε όσους επιχειρηματίες παραμένουν κλειστοί. Το “πλήγμα” ήταν μεγάλο και η περίοδος “αποκατάστασης” επίσης πρέπει να είναι μεγάλη”.
Σχετικά Νέα
-
Σαχίνης (ΕΥΔΑΠ): Τα σχέδια της μεγάλης εταιρείας ύδρευσης και αποχέτευσης
Τα σχέδια της μεγάλης εταιρείας ύδρευσης και αποχέτευσης παρουσιάζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ.
-
Προβληματισμός στη Wall Street για τα deals στην Τεχνητή Νοημοσύνη
Ανησυχία εγείρουν στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης οι αριθμοί των εσόδων των εταιρειών υψηλής.
-
Τα νέα αεροσκάφη, οι επενδύσεις και ο τουρισμός φέρνουν θετικό guidance
Με στόχο όχι μόνο της βελτίωση της εποχικότητας, αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη του.
-
ΞΕΕ: Ποιες startups θα αποτελέσουν το νέο αίμα στον ελληνικό τουρισμό
Το όραμα και την έμπνευση της νέας γενιάς επιστημόνων που θα αποτελέσουν βασικό συστατικό.