

«Χρειάζεται να δούμε αλλαγή στάσης από την πλευρά της Τουρκίας κυρίως στα θέματα της ανατολικής Μεσογείου και της Λιβύης όπου βλέπουμε την ένταση να ανεβαίνει» δήλωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ευρωπαϊκή διπλωματική πηγή εν όψει της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. την ερχόμενη Δευτέρα, κατά την οποία θα συζητηθεί το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας.
Η ευρωπαϊκή πηγή δήλωσε πως «η Ε.Ε. δεν επιζητεί την κλιμάκωση» και προσέθεσε ότι «πρέπει να αξιολογήσουμε τα πάντα και κυρίως ό,τι έχει κάνει η Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη». «H Tουρκία είναι σημαντικός εταίρος, ωστόσο υπάρχουν ζητήματα» σημείωσε.
Επιπροσθέτως, ανέφερε ότι ο Ύπατος Εκπρόσωπος Εξωτερικής Πολιτικής της Ε.Ε. Ζοζέπ Μπορέλ αναμένεται να ενημερώσει τους υπουργούς Εξωτερικών για το πρόσφατο ταξίδι του στην Άγκυρα και τις επαφές του με τους Τούρκους αξιωματούχους.
Η Ε.Ε. «υπερασπίζεται τις αρχές, τις αξίες και τα συμφέροντά της» πρόσθεσε η ίδια πηγή.
Σχετικά Νέα
Μήνυμα Πούτιν σε Τραμπ: Η Ρωσία σέβεται τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ, θέλουμε ίδια αντιμετώπιση για τα δικά μας
Σαφές μήνυμα προς η Ρωσία σέβεται τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ και πως θεωρεί.
Ο Έλτον Τζον καταγγέλλει το «εγκληματικό» σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας
Ο τραγουδιστής Έλτον Τζον δήλωσε σήμερα (18/5) πως νιώθει «απίστευτα προδομένος» από τη βρετανική.
Η Ρωσία εξαπέλυσε τη μεγαλύτερη επίθεση με drones στην Ουκρανία από την αρχή του πολέμου – Νεκρή μια γυναίκα
Ρωσική επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones), η μεγαλύτερη που έχει εξαπολύσει η Μόσχα.
Ανοιχτός ο Νετανιάχου σε μια συμφωνία για το τέλος των ισραλινών επιχειρήσεων στη Γάζα
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα πως είναι ανοικτός σε μια συμφωνία.