Ε. Καϊλή: Στις 19 Ιανουαρίου κρίνεται η αποφυλάκισή της – Αναβολή στη νέα απολογία

Δεν θα βρεθεί τελικώς ενώπιον των ανακριτικών Αρχών του Βελγίου αύριο Τετάρτη, η Εύα Καϊλή, καθώς όπως είπε στον ΑΝΤ1 και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Νίκο Χατζηνικολάου ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ενημερώθηκε από τον συνάδελφό του στις Βρυξέλλες, τον κ. Ριζόπουλο, ότι αναβλήθηκε επ΄ αόριστον η κλήση της για πρόσθετες εξηγήσεις.

Όπως ανέφερε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, «στις 19 Ιανουαρίου θα βρεθούμε πάλι ενώπιον της Δικαιοσύνης, για να δούμε εάν θα συνεχιστεί η προφυλάκιση της Εύας Καϊλή. Ο ανακριτής είπε την προηγούμενη φορά ότι δεν είχε στοιχεία για να στηρίξει την κατηγορία της δωροδοκίας σε βάρος της κ. Καϊλή, ούτε βρήκε άλλα στοιχεία από την παρακολούθηση της επί έναν χρόνο. Εξέφρασα την απορία μου στην Πρόεδρο του δικαστηρίου για την απόφαση περί προφυλάκισης της κ. Καϊλή και ο κ. Κλες, ο ανακριτής, είπε τότε “ δεν τα έχω τώρα, αλλά η προανάκριση συνεχίζεται και μπορεί να τα έχω αργότερα και για αυτό την κρατώ προφυλακισμένη”».

Σύμφωνα με τον ποινικολόγο, «αύριο θα εμφανιστούν ενώπιον του ανακριτή ο πατέρας της κ. Καϊλή και ο σύντροφός της και μάλιστα χωρίς καν να ξέρουν για ποιον λόγο τους καλούν, αφού το σύστημα στις Βρυξέλλες είναι διαφορετικό από ότι στην Ελλάδα και οι κατηγορούμενοι μαθαίνουν επί τόπου γιατί κατηγορούνται και καλούνται επί τόπου να δώσουν απαντήσεις».

Παράλληλα, ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, αναφέρθηκε και στην υπόθεση του Πέτρου Φιλιππίδη, με τον συνήγορο του ηθοποιού να υποστηρίζει πως στην δίκη δεν παρουσιάστηκαν αποδείξεις για τον βιασμό και τις δύο απόπειρες βιασμού που του αποδίδουν, λέγοντας πως οι καταγγέλλουσες έδρασαν στο πλαίσιο σκευωρίας σε βάρος του καλλιτέχνη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα