Ε. Καϊλή: Η μοναχική Πρωτοχρονιά στο κελί και το νέο αίτημα αποφυλάκισης – Πότε και πώς θα δει το παιδί της

Στις φυλακές του Χάρεν με μία… τηλεόραση έκανε Πρωτοχρονιά η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, κατηγορούμενη για την εμπλοκή της στο μεγάλο σκάνδαλο Qatargate, στο πλαίσιο της απόφασης του βελγικού δικαστηρίου για παράταση της προφυλάκισής της.

Τραπεζικούς λογαριασμούς στη Βραζιλία αναζητούν οι Αρχές για το Qatargate, προκειμένου να βρουν τη διαδρομή του χρήματος με δωροδοκίες από τη Ντόχα προς νυν και πρώην ευρωβουλευτές. Οι Βέλγοι ζητούν να περάσει από «κόσκινο» κάθε συναλλαγή των κατηγορουμένων στην υπόθεση, ανάμεσά τους και η Εύα Καΐλή.

Οι Αρχές, ερευνώντας τη διαδρομή του χρήματος απο το Κατάρ, έχουν ενδείξεις ότι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση έχουν ανοίξει λογαριασμούς σε τράπεζες εκτός Ευρώπης. Σύμφωνα με την ιταλική La Repubblica, Παντσέρι και Τζόρζι πιθανόν να έχουν μεταφέρει χρήματα στη Βραζιλία.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εύα Καϊλή επικοινώνησε με ελάχιστα άτομα μέσω τηλεφώνου που έχει στο κελί και το οποίο παρακολουθείται. Μάλιστα, ζήτησε πολλές φορές να δει την κόρη της, ένα αίτημα που ωστόσο δεν ικανοποιήθηκε λόγω τεχνικών ζητημάτων και δυσλειτουργιών στις φυλακές.

Η επανεξέταση του αιτήματός της για να βγει από τη φυλακή αναμένεται γύρω στις 20 Ιανουαρίου. Μάλιστα, νέες αποκαλύψεις αναμένονται το επόμενο διάστημα για το Qatargate. Σύμφωνα με την La Reppublica, ο Εισαγγελέας Μισέλ Κλεζ περνά την έρευνα στη «Φάση 2», ενώ σύντομα πιθανότατα αναμένεται ότι θα καταθέσει αίτημα για άρση ασυλίας για τους ευρωβουλευτές Μάρκ Ταραμπέλα και Αντρέα Κοτσολίνο.

Νέο αίτημα αποφυλάκισης

Στο μεταξύ, νέο αίτημα αποφυλάκισης αναμένεται να καταθέσουν άμεσα οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή, ζητώντας την αποφυλάκιση υπό όρους της πρώην αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που κρατείται από τις βελγικές αρχές στο πλαίσιο του σκανδάλου Qatargate.

Όπως αποκάλυψε ο ένας εκ των δικηγόρων της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς ξεκίνησε με τον Βέλγο συνεργάτη του και συνήγορο της Εύας Καϊλή την προεργασία για να πειστεί ο ανακριτής να άρει την προφυλάκισή της, να αφεθεί δηλαδή ελεύθερη με περιοριστικούς όρους.

Αν γίνει αποδεκτό το νέο αίτημα, είναι πιθανό η Εύα Καϊλή να τεθεί σε κατ’οίκον περιορισμό με βραχιόλι ηλεκτρονικής παρακολούθησης.

«Από χθες είναι ήδη στις Βρυξέλλες και ο Βέλγος δικηγόρος κ. Αντρέ Ριζόπουλος και θα επιδιωχθεί να πειστεί με νομικά και πραγματολογικά επιχειρήματα ο ανακριτής, με πρωτοβουλία του να αντικατασταθεί η προσωρινή κράτηση της κ. Καϊλή με περιοριστικούς όρους», δήλωσε στον Alpha ο κ. Δημητρακόπουλος.

Αν, τελικά, η Εύα Καϊλή αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους, σημαίνει ότι θα μπορεί να κυκλοφορεί με βραχιολάκι και κινητό τηλέφωνο, το οποίο, βέβαια, θα παρακολουθείται.

Πώς θα μπορέσει να δει το παιδί της

Σύμφωνα με το Star, ο λόγος που δεν βλέπει το παιδί της η Εύα Καϊλή είναι εξαιτίας μιας εσωτερικής διαδικασίας της φυλακής που απαιτεί την παρουσία τριών υπαλλήλων. Αυτή τη στιγμή δεν είναι διαθέσιμοι λόγω των γιορτών και των αδειών που έχουν δοθεί.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τις επόμενες ημέρες η Εύα Καϊλή θα δει την 22 μηνών κόρη της Αριάδνη σε ειδικό χώρο που μοιάζει σαν τάξη νηπιαγωγείου.