Ε. Αχτσιόγλου: “Θα δώσουμε τη νέα μάχη με οδηγό το πρόγραμμά μας”

“Μπροστά μας έχουμε μία νέα μάχη. Νέα μάχη με νέα κάλπη, άδεια κάλπη. Μάχη με ένα άλλο εκλογικό σύστημα, αυτό της ενισχυμένης αναλογικής. Γι’ αυτή τη μάχη πρέπει γρήγορα να ανασυνταχθούμε, να είμαστε απολύτως συγκροτημένοι και συντεταγμένοι. Να δώσουμε αυτή τη μάχη για τους πολίτες, για τον κόσμο της εργασίας, για τη δημοκρατία και την Αριστερά”, δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου.

“Θα δώσουμε τη μάχη αυτή με οδηγό το πολιτικό μας πρόγραμμα και με δεδομένο το γεγονός ότι η ελληνική κοινωνία έχει τεράστια προβλήματα που εξελίσσονται και επιβαρύνουν την καθημερινότητά της. Η νίκη του κ. Μητσοτάκη επ’ ουδενί δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, επ’ ουδενί δεν σημαίνει ότι γι’ αυτά τα προβλήματα δεν ευθύνεται σε σημαντικό βαθμό η πολιτική της ΝΔ, επ’ ουδενί δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει ένας άλλος δρόμος για να μπορούν να ζουν καλύτερα οι εργαζόμενοι”, πρόσθεσε ( στο “Κόκκινο 105,5”.)

“Το πολιτικό μας πρόγραμμα, που είναι απολύτως συγκεκριμένο -για την προστασία της πρώτης κατοικίας, για την ενίσχυση του ΕΣΥ, για τη βελτίωση των εργασιακών σχέσεων και την αύξηση των μισθών, για την αντιμετώπιση της ακρίβειας- φτιάχτηκε σε συνομιλία με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των επαγγελματιών. Αυτό το πρόγραμμα απαντά στις λαϊκές ανάγκες και πρέπει με κάθε τρόπο να αναδειχθεί για την επερχόμενη κάλπη”, επισήμανε και συνέχισε τονίζοντας ότι “ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει ψήφος για ένα καλό δημόσιο σύστημα υγείας, για βελτίωση των εργασιακών σχέσεων, για συλλογικές διαπραγματεύσεις, για ξεπάγωμα των τριετιών, για τη δημοκρατία, για τη διαφάνεια στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος και στην εκτέλεση των δημοσίων έργων, για ουσιαστική αντιμετώπιση της ακρίβειας υπέρ των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων”.

Η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε πως “η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών έχει ανάγκη να εφαρμοστούν τέτοιες πολιτικές. Γι’ αυτό πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι ισχυρός, για να εφαρμόσει το πρόγραμμά του ανατρέποντας πλήρως τον συσχετισμό -αυτό διεκδικούμε στις εκλογές- είτε για να βάλει φρένο στις πολιτικές επιλογές μίας παντοδύναμης Δεξιάς”.

Απαντώντας σε ερώτηση για ρεπορτάζ που αναφέρονται σε “θέμα ηγεσίας” στον ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Αχτσιόγλου ξεκαθάρισε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα. Κάθε συζήτηση που επιχειρεί αυτό να το αμφισβητήσει είναι εκτός πλαισίου, είναι άκυρη και δεν προσφέρει απολύτως τίποτα. Μπροστά μας έχουμε μία δύσκολη και σημαντική μάχη. Πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί αυτόν τον αγώνα με τον Αλέξη Τσίπρα αρχηγό μας και να προχωρήσουμε ενωμένοι με στόχο να αποτρέψουμε την αντιλαϊκή διακυβέρνηση της ΝΔ που θα επιδεινώσει τη θέση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων”.

Τέλος, σχολιάζοντας τα λεγόμενα του κ. Σκέρτσου για τις τριετίες στον ιδιωτικό τομέα, σημείωσε πως “ο κ. Σκέρτσος απάντησε με μεγάλη σαφήνεια ότι με τη ΝΔ δεν θα υπάρχει ξεπάγωμα των τριετιών, παρά μόνο όταν η ανεργία πέσει κάτω από το 10%. Αυτός ήταν μνημονιακός όρος που είχε υπογράψει η ΝΔ το 2012. Άρα, μας είπε ότι επαναβεβαιώνει την απόλυτη ισχύ του μνημονιακού πλαισίου που είχε φτιάξει το 2012 και τιμά η ΝΔ. Αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να λάβουν υπόψη οι πολίτες. Στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ το ξεπάγωμα των τριετιών προβλέπεται να συντελεστεί άμεσα. Αυτό είναι που θα οδηγήσει στην αύξηση των μισθών σε όλα τα επίπεδα και όχι μόνο στο επίπεδο του κατώτατου μισθού”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα