Ε. Αχτσιόγλου: Ο κ.Μητσοτάκης κλείνει το μάτι στην παραβατικότητα

“Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κλείνει το μάτι στην παραβατικότητα” δήλωσε στο ραδιόφωνο News 24/7 στους 88.6 μας η Έφη Αχτσιόγλου, αναφερόμενη στην εργασιακή νομοθεσία, τα εργασιακά δικαιώματα και τους ελέγχους του ΣΔΟΕ, μετά από σχετικό βίντεο που είδε χθες το φως της δημοσιότητας.

“Το πρόγραμμα της ΝΔ οδηγεί την χώρα σε χρεοκοπία με μαθηματική ακρίβεια” πρόσθεσε η Υπουργός Εργασίας και νέα εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι το γαλάζιο πρόγραμμα προβλέπει μεγάλα βάρη για την πλειοψηφία και φοροελαφρύνσεις και παραβατικότητα σε λίγες επιχειρήσεις.

Σημείωσε ότι είναι αντιφατική η γαλάζια δέσμευση για προσλήψεις σε παιδεία και υγεία και παράλληλα να θέλει μείωση των δαπανών μέσω της αναλογίας ένα προς 5 στο Δημόσιο.

Συγκεκριμένα είπε ότι εάν ισχύσει το 1/5 μπορούν να γίνουν 1500 προσλήψεις στο Δημόσιο. Εάν από αυτόν τον αριθμό αφαιρέσεις τις 1300 προσλήψεις για τις οποίες δεσμεύτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μένουν μόνο 200 προσλήψεις για όλο τον δημόσιο τομέα.

Έκανε λόγο για κοστολογημένο και εντός στόχων πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, για στοχευμένες φοροελαφρύνσεις, κοινωνική ασφάλεια και κοινωνικό κράτος.

Τόνισε ότι με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης έγινε μεταξύ 2010-2014 ενώ κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το εισόδημα αυξήθηκε έστω και λίγο.

Σε σχέση με το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας μετά τις εκλογές, απάντησε: “Πολλά μέσα μπορεί να το επιθυμούσαν αυτό. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι πολιτικό κεφάλαιο για τον τόπο. Συσπειρώνει γύρω του τον προοδευτικό κόσμο. Θα εξακολουθήσει να εκπροσωπεί τον κύριο προοδευτικό πόλο για τα επόμενα πολλά χρόνια”.

Για την ανακοίνωση του Πράττω σύμφωνα με την οποία δεν θα κατέβει στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για προσωπική επιλογή του Νίκου Κοτζιά η οποία δεν ακυρώνει την προηγούμενη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και την καθοριστική συμβολή του στην ιστορικής σημασίας Συμφωνία των Πρεσπών.

Τέλος, σε ερώτηση για το ΚΙΝΑΛ είπε πως το ΚΙΝΑΛ κάνει μονομέτωπο αγώνα κατά του ΣΥΡΙΖΑ γεγονός που έρχεται σε αναντιστοιχία με τις προσδοκίες του προοδευτικού κόσμου.

Σχετικά Νέα