Δύο στελέχη του ΟΣΕ στο στόχαστρο της έρευνας

Δύο στελέχη του ΟΣΕ, που βρίσκονται στην ιεραρχία πιο πάνω από τον επιθεωρητή που έχει τεθεί σε αργία, φαίνεται ότι έχουν μπει στο «στόχαστρο» της εισαγγελικής έρευνας για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, τα δύο υψηλόβαθμα στελέχη του ΟΣΕ φαίνεται πως είχαν εγκρίνει το πρόγραμμα βαρδιών και συνεπώς και την τοποθέτηση του σταθμάρχη Λάρισας, ο οποίος ως γνωστόν έχει προφυλακιστεί, στη βάρδια τη μοιραία νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου.

«Το βαρδιόχαρτο κανονικά δεν περνάει από εμένα αλλά τώρα… Αφήστε το, δεν μπορώ να μπω σε λεπτομέρειες γιατί θα μπλέξω. Όλα είναι υπό διερεύνηση, έχουν έρθει σε επαφή ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές, δεν έχω κληθεί ακόμα» δήλωσε ένας εκ των προϊσταμένων του επιθεωρητή.

Όπως εξήγησε πηγή του ΟΣΕ, ο επιθεωρητής κάνει την πρόταση για τις βάρδιες. Το έγγραφο αποστέλλεται στους ανώτερους, μπαίνει μια υπογραφή, στα «τυφλά» συνήθως, το χαρτί φεύγει πίσω, και «όλα καλά».

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, «οι κανονισμοί ήταν λάσκα» και η νοοτροπία χαλαρή, πως κανείς δε θα λογοδοτήσει, δε θα περάσει από πειθαρχικό.

Στη δικογραφία υπάρχουν επίσης σημαντικές για την υπόθεση καταθέσεις, νυν και πρώην υπαλλήλων του ΟΣΕ, καθώς και αστυνομικών που έσπευσαν άμεσα στο σημείο της σύγκρουσης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα