

Ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, κάποτε enfant terrible της ευρωπαϊκής δεξιάς, θα λογοδοτήσει ως ύποπτος για ψευδή κατάθεση και διαφθορά, όπως μεταδίδει η γερμανική DW, συμπληρώνοντας πως βγαίνει ξανά στο προσκήνιο η «υπόθεση Ίμπιζα».
Ο Σεμπάστιαν Κουρτς κλήθηκε να δικαστεί ως ύποπτος για ψευδή κατάθεση ενώπιον του Πρωτοδικείου της Βιέννης σε δίκη που ξεκινά στις 18 Οκτωβρίου.
«Οι κατηγορίες είναι ανυπόστατες και ανυπομονούμε πότε θα λάμψει στο φως η αλήθεια και οι κατηγορίες θα αποδειχθούν από τη δικαιοσύνη ως αβάσιμες» έγραψε στην Πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter).
Σύμφωνα με το δημισίευμα της DW, μετά από έρευνες χρόνων, η Εισαγγελία Οικονομικών Υποθέσεων και Διαφθοράς (WKStA) επέδωσε στον ύποπτο έγγραφο άνω των 100 σελίδων με τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Και δεν είναι μόνο ο Κουρτς που πρέπει να λογοδοτήσει ενώπιον της δικαιοσύνης.
Σχετικά Νέα
Πρέσβης Κίνας: Οι ΗΠΑ παραβίασαν σοβαρά τα έννομα δικαιώματα και συμφέροντα όλων των χωρών
Για προστατευτισμό, μονομέρεια και οικονομική ηγεμονία στο όνομα της “αμοιβαιότητας” κάνει λόγο, σε άρθρο.
ΗΠΑ: Σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις με την Ινδία για τους δασμούς
Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει οι ΗΠΑ προς την κατεύθυνση μιας διμερούς εμπορικής συμφωνίας μετά.
Γάλλος ΥΠΕΞ: Η Ευρώπη έχει διατυπώσει στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της για την Ουκρανία
Η Ευρώπη εξέφρασε στις ΗΠΑ τις κόκκινες γραμμές της σχετικά με την Ουκρανία κατά.
Στην Ευρώπη η “σκυτάλη” της αβεβαιότητας – Πτώση στις αγορές, με το βλέμμα στα “μέτωπα” Τραμπ
Με πτωτικές διαθέσεις επιστρέφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις διακοπές του Πάσχα, καθώς η.