«Δράκος των Εξαρχείων»: Το ΤΑ Ωρωπού είχε αποστείλει έγγραφο από τον Οκτώβριο στην Εισαγγελία για την παραβίαση των περιοριστικών όρων

Ακόμη περισσότερες αποκαλύψεις έρχονται να προστεθούν για το «αλαλούμ» σχετικά με το γεγονός ότι ο 23χρονος Σύρος, αποκαλούμενος ως «δράκος των Εξαρχείων» που κατηγορείται για σεξουαλικές επιθέσεις σε βάρος 7 γυναικών, κυκλοφορούσε ελεύθερος επί 50 ημέρες, ενώ είχε παραβιάσει ήδη τους περιοριστικούς όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr από αξιόπιστες αστυνομικές πηγές, το τμήμα Ασφάλειας Ωρωπού είχε αποστείλει στις αρχές Οκτωβρίου έγγραφο μέσω ταχυδρομείου, και μάλιστα συστημένο, στην γραμματεία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, με το οποίο ενημέρωνε ότι ο κατηγορούμενος είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους και δεν είχε δώσει ποτέ το παρών στο τμήμα Ασφάλειας. Παράλληλα, στο ίδιο έγγραφο, οι αστυνομικοί ζητούσαν από την εισαγγελία να τους διατάξει τις ενέργειες που έπρεπε να ακολουθήσουν.

Το τμήμα Ασφάλειας Ωρωπού ισχυρίζεται ότι ποτέ δεν έλαβε απάντηση από την εισαγγελία, παρά μόνο υπήρξε ένα τηλεφώνημα στις 22 Νοεμβρίου, λίγες ώρες έπειτα από την σύλληψη του δράστη στην πλατεία Κάνιγγος.

Στο τηλεφώνημα αυτό, ο γραμματέας ζητούσε να μάθει τι ακριβώς έχει συμβεί με τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο. Οι αστυνομικοί από την πλευρά τους, του απάντησαν πως έχουν αποστείλει έγγραφο, ωστόσο δεν έλαβαν ποτέ απάντηση.

Το σοκαριστικό είναι, ότι η περίπτωση του 23χρονου που παραβίασε τους περιοριστικούς όρους και δεν αναζητήθηκαν ποτέ τα ίχνη του, δεν είναι η μοναδική.

Όπως αποκαλύπτει το enikos.gr, στο τμήμα Ασφάλειας Ωρωπού δεν έχει δώσει το παρών εδώ και 1 χρόνο κατηγορούμενος για βαρύ αδίκημα, που είχε αποφυλακιστεί επίσης με περιοριστικούς όρους. Και για αυτή την περίπτωση, όπως ισχυρίζονται οι αστυνομικοί, ενώ έχουν ενημερώσει την εισαγγελία, δεν έλαβαν ποτέ απάντηση για τις ενέργειες που πρέπει να προβούν, και εάν πρέπει να τον αναζητήσουν, καθώς αυτή είναι η διαδικασία που ακολουθείται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις.

Χαρακτηριστικό, επίσης, του τεράστιου κενού που υπάρχει στους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς, είναι το γεγονός ότι, στα τρία μεγάλα αστυνομικά τμήματα του Λεκανοπεδίου, δηλαδή των Α.Τ. Ομόνοιας, Αγίου Παντελεήμονα και Ακροπόλεως, πρέπει να εμφανίζονται 2.500 κατηγορούμενοι που βρίσκονται ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Ανάμεσα σε αυτούς, υπάρχουν εκατοντάδες που έχουν παραβιάσει τους όρους και δεν έχουν δώσει το παρών εδώ και πολλούς μήνες, ενώ κυκλοφορούν ελεύθεροι ανάμεσά μας.

Αξίζει να σημειωθεί πως ούτε για αυτούς έχει ακολουθηθεί η διαδικασία της αναζήτησης και της σύλληψης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα