«Δράκος των Εξαρχείων»: Εισαγγελική έρευνα για τη μη τήρηση των περιοριστικών όρων του

Εισαγγελική έρευνα διατάχθηκε προκειμένου να διαπιστωθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για παράβαση καθήκοντος εκ μέρους όσων όφειλαν να ενημερώσουν εγκαίρως τις εισαγγελικές αρχές για τη μη τήρηση των περιοριστικών όρων που είχαν επιβληθεί στον 23χρονο Σύρο, κατηγορούμενο για δύο βιασμούς γυναικών, τέσσερις απόπειρες και μία επίθεση με απειλή.

Μετά από παραγγελία της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Εφετών Καλλιόπης Βαρδάκη, ξεκίνησε προκαταρκτική εξέταση για την αναζήτηση των υπευθύνων του αλαλούμ που επέτρεψε στον 23χρονο, παρότι δεν τηρούσε τους περιοριστικούς όρους να κυκλοφορεί ελεύθερος.

Στο έγγραφό της η κ. Βαρδάκη ζητεί από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Αντ. Ελευθεριάνο να προχωρήσει στις δικές του ενέργειες αποστέλλοντάς του, τα έγγραφα που, κατά την Εισαγγελία Εφετών, αποδεικνύουν ότι το ΑΤ Ωρωπού και η Δομή Μαλακάσας εγκαίρως είχαν ενημερωθεί για τους περιοριστικούς όρους που είχαν επιβληθεί όταν διαταχθηκε η αποφυλάκιση του υπόδικου για την απόπειρα βιασμού της 70χρονης Ουκρανής. Ωστόσο, σύμφωνα με την Εισαγγελία, πρωτίστως το ΑΤ Ωρωπού επί 3,5 μήνες δεν ενημέρωσε ότι ο Σύρος παραβίαζε τους περιοριστικούς του όρους.

Η παραγγελία της προκαταρκτικής εξέτασης διαβιβάστηκε στο Εσωτερικών Υποθέσεων προκειμένου να προσκομιστεί κάθε έγγραφο που αφορά τόσο το θέμα της τήρησης των περιοριστικών όρων όσο και το ζήτημα του τρόπου της ενημέρωσης της Εισαγγελίας με δεδομένο ότι ο 23χρονος ήταν εξαφανισμένος από τις πρώτες ημέρες της αποφυλάκισης του.

Η προϊσταμένη της εισαγγελίας εφετών Αθηνών Καλλιόπη Βαρδάκη πάντως σε ανακοίνωσή της ότι «η Εισαγγελία Εφετών Αθηνών ενημέρωσε εγγράφως το αστυνομικό τμήμα, που όφειλε ο εν λόγω κρατούμενος να εμφανίζεται, κοινοποιώντας προς τούτο απόσπασμα του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών». Ωστόσο, όπως σημειώνεται η αρμόδια εισαγγελία «δεν ενημερώθηκε ποτέ καθ’ οιονδήποτε τρόπο για τη μη τήρηση των όρων από τον κατηγορούμενο, Τυχόν ευθύνες αρμοδίων οργάνων ερευνώνται από τον εισαγγελέα πρωτοδικών Αθηνών κατόπιν παραγγελίας μας».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα