

Την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο δήμος της Αθήνας στον τομέα της καθαριότητας περιέγραψε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, τονίζοντας πως «είμαστε μπροστά σε αδιέξοδο».
Ο κ. Δούκας παραχώρησε συνέντευξη στο τηλεοπτικό σταθμό «One», όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο «αδιέξοδο» του Δήμου Αθηναίων αναφορικά με το ζήτημα της καθαριότητας.
Ο δήμαρχος Αθηναίων, επτά μήνες μετά την ανάληψη καθηκόντων, αναφορικά με τις υπηρεσίες καθαριότητας του μεγαλύτερου δήμου της χώρας, σημείωσε:
«Πρόσληψη έχει να γίνει έξι με επτά χρόνια. Μέσος όρος ηλικίας 55 χρονών οι άνθρωποι. Έχουμε επίσης κοντά στα 7,5 με 8 εκατ. τουρίστες και βεβαίως ο κόσμος αυτός (εργαζόμενοι καθαριότητας) είναι για 600.00 με 700.000 δημότες. Δεν θέλουμε να προσλάβουμε, δεν θέλουμε να μπει ο ιδιωτικός τομέας. Και έτσι είμαστε μπροστά σε αδιέξοδο. Αν δεν έχουμε κάποια 8μηνα, μία βοήθεια, δεν γίνεται οι εργαζόμενοι να καθαρίζουν μία πόλη 7,5 και 8 εκατομμυριών πολιτών»
Δούκας για τη Θητεία του ως δήμαρχος μέχρι τώρα -«Δώσαμε μάχες»
Ο κ. Δούκας αναφέρθηκε μάλιστα και στο έργο που έχει να επιδείξει ως δημοτική αρχή.
«Θα σας πω κάτι. Σε έξι με επτά μήνες κάναμε πολλά πράγματα. Δεν είναι μόνο ότι φυτέψαμε κάποια δέντρα, φτιάξαμε μία εφαρμογή, δεν είναι μόνο το γραφείο καταπολέμησης ενεργειακής φτώχειας, φτιάξαμε την ενεργειακή συμμαχία, δώσαμε σκληρές μάχες για το τσιμέντο στο ΣτΕ. Δώσαμε μάχες στον Βοτανικό. Δείτε πως ήταν και πως είναι. Τι παραλάβαμε. Υποτίθεται ότι εκείνη η περιοχή θα ήταν έτοιμη για να ξεκινήσουν οι εργολάβοι να φτιάχνουν το γήπεδο (του Παναθηναϊκού) και τελικά είχαν φτιαχτεί 8 και 10 μέτρα σε ύψος σημεία με σκουπίδια» υπογράμμισε ο κ. Δούκας αναφερόμενος στον Βοτανικό και το σχέδιο διπλής ανάπλασης.
Σχετικά Νέα
Βατικανό: Στις 18 Μαΐου η ενθρόνιση του Πάπα Λέοντα του ΙΔ’
Την Κυριακή, 18 Μαΐου, θα τελεστεί η λειτουργία ενθρόνισης του νέου ποντίφικα, Πάπα Λέοντα.
Συντάξεις Ιουνίου 2025: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές
Τις ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων μηνός Ιουνίου 2025 ανακοίνωσε ο e-ΕΦΚΑ. Συγκεκριμένα, οι ημερομηνίες.
Το πρώτο κήρυγμα του Πάπα Λέοντα: Ελπίζω η εκκλησία να φωτίσει τις σκοτεινές νύχτες αυτού του κόσμου
ΟΠάπας Λέων 14ος τελώντας την πρώτη του λειτουργία στην Καπέλα Σιστίνα εξέφρασε την ελπίδα πως.
ΕΛΣΤΑΤ: Στο 2% ο πληθωρισμός τον Απρίλιο έναντι 2,4% τον Μάρτιο
Επιβραδύνθηκε σημαντικά ο ρυθμός ανόδου του πληθωρισμού τον Απρίλιο εφέτος, καθώς αυξήθηκε 2%, από 2,4% τον Μάρτιο.