Δολοφονία Καραϊβάζ: Ερευνούν για ίχνη σε 7 «συμβόλαια θανάτου»

Πέντε «συμβόλαια θανάτου», από τα 19 της τελευταίας τριετίας, και δύο από τα έξι που δεν… πέτυχαν, έχουν συγκεντρώσει το ενδιαφέρον των στελεχών του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, που αναζητούν τους «εντολής» της ακατανόητης δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ.

Ο δημοσιογράφος είχε ασχοληθεί με την κάθε υπόθεση ξεχωριστά αλλά και συνολικά με τα τεκταινόμενα στο οργανωμένο έγκλημα και τις αστυνομικές, επιχειρηματικές, πολιτικές, ακόμη και εκκλησιαστικές διαπλοκές του.

Συνδετικοί κρίκοι
Σύμφωνα τον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» σε αυτές τις υποθέσεις, οι αρμόδιοι αξιωματικοί εξετάζουν επαφές, επικοινωνίες, ρεπορτάζ, άρθρα του, τα οποία θα μπορούσαν να δημιουργήσουν εκδικητικές τριβές, σε τέτοιο βαθμό, που στο αδίστακτο μυαλό κάποιων θα μπορούσαν να είναι αιτία για την εξόντωση του δημοσιογράφου. Οι αστυνομικοί αναζητούν συνδετικούς κρίκους, όπως σχέσεις θυμάτων, ανταγωνιστές, κίνητρα, ύποπτους «εντολείς» και εκτελεστές, που θα μπορούσαν να ενέχονται με οποιονδήποτε τρόπο στην επιλογή δολοφονίας ενός τόσο αναβαθμισμένου στόχου για τις προδιαγραφές της GREEK MAFIA, παρότι στο παρελθόν είχε στοχεύσει στη δολοφονία δικαστικής λειτουργού.

Οι αρμόδιοι αξιωματικοί εξετάζουν και τη δικογραφία της ΕΥΠ, στην οποία συμπεριλαμβάνονταν, χωρίς υπογραφή ανακριτικού υπαλλήλου, φυσικές και ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις ατόμων την περίοδο του 2016, που είχαν απασχολήσει για ποινικά αδικήματα, όπως επίσης απόστρατων, απότακτων και εν ενεργεία αστυνομικών, με αντικείμενο της έρευνας ένα δαιδαλώδες κύκλωμα διαφθοράς, σύμφωνα με τις αναφορές της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Οι επτά υποθέσεις που βρίσκονται στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ.

1Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

Τρίτη 1 Μαΐου 2018. Ωρα: 02:00. Ο 57χρονος πρώην αστυνομικός Σπύρος Παπαχρήστου δολοφονείται έξω από ταβέρνα στην Παλλήνη. Πέντε σφαίρες από δύο όπλα θα τραυματίσουν θανάσιμα το θύμα, που είχε πάνω του μεγάλο χρηματικό ποσό, ενώ δεν οπλοφορούσε.


Το θύμα είχε συνταξιοδοτηθεί πριν από περίπου δέκα χρόνια και είχε υπηρετήσει σε βασικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ., όπως η ΕΚΑΜ. Στο «νησί των ανέμων», τη Μύκονο, και στις υψηλές επαφές του θύματος αναζητούσαν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας το κίνητρο της δολοφονίας του.

Ο πρώην αστυνομικός φαινόταν «εμπόδιο» στη δράση εκβιαστικών κυκλωμάτων στο νησί, με την εντολή δολοφονίας του να προέρχεται από αντιμαχόμενα «κέντρα» και η… ενοικίαση των δολοφόνων να έγινε από την αλβανική μαφία των φυλακών.

Σύμβουλος τέως υπουργού Δημόσιας Τάξης, τέως Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ., τέως διοικητής Ασφάλειας, έξι αξιωματικοί της Αστυνομίας, ένας απότακτος αρχιφύλακας, ένας συνταξιούχος αστυνομικός, ένας υπάλληλος Πρωτοδικείου Αθηνών, ένας υπάλληλος της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και ένας φωτογράφος ήταν οι κατηγορούμενοι μεγάλης υπόθεσης διαφθοράς στο αστυνομικό Σώμα, που είχε δει το φως της δημοσιότητας το 1998. Ανάμεσα στους κατηγορουμένους ήταν και ο 57χρονος συνταξιούχος αστυνομικός, που δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της Πρωτομαγιάς έξω από ταβέρνα στην Παλλήνη. Οι περισσότεροι από τους κατηγορουμένους, μεταξύ των οποίων και το θύμα της δολοφονικής επίθεσης, είχαν αθωωθεί κατά τη διάρκεια της μακράς δικαστικής εξέλιξης της υπόθεσης.

2Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

29 Οκτωβρίου 2019. Δύο άγνωστοι προσεγγίζουν με μοτοσικλέτα το αυτοκίνητο του 49χρονου Δ.Μ., φερόμενου «ταμία» ενός τομέα της GREEK MAFIA, σε φανάρι στη Λεωφόρο Αθηνών στο Χαϊδάρι. Πυροβολούν κατά ριπάς με 18 σφαίρες καλάσνικοφ και στη συνέχεια εξαφανίζονται. Η μαφιόζικη εκτέλεση έγινε μπροστά στα μάτια δύο αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής. Οπως είχαν υποστηρίξει τότε, βρέθηκαν τυχαία στο σημείο.

Το θύμα είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για παραβάσεις των νόμων περί τυχερών παιγνίων, ήταν ιδιοκτήτης εταιρίας διανομής καφέ και καταστημάτων εστίασης, ενώ, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ήταν άτυπος ιδιοκτήτης χαρτοπαικτικών λεσχών και μίνι καζίνο. Το 1998 είχε απασχολήσει δικαστικές Αρχές και την ΕΛ.ΑΣ. για πιθανές σχέσεις του με συμμορίες μπράβων και μεγάλο κύκλωμα διαφθοράς επίορκων αστυνομικών. Για το ίδιο κύκλωμα είχε εξετασθεί και η εμπλοκή του πρώην αστυνομικού της ΕΚΑΜ που δολοφονήθηκε την Πρωτομαγιά του 2018.

3Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020. Ο 56χρονος Δημήτρης Καπές-Καπετανάκης, γνωστός ως «Σαγόνιας» ή «Σατανάς», μέλος μίας από τις εκδοχές του λεγόμενου «Συνδικάτου του Εγκλήματος», πέφτει νεκρός, από πυρά καλάσνικοφ στα Βριλήσσια. Από τις 28 σφαίρες του καλάσνικοφ, οι 9 βρήκαν τον στόχο τους τραυματίζοντας θανάσιμα το θύμα, με τον εκτελεστή να δίνει και χαριστική βολή.

Το όνομα του Δημήτρη Καπέ-Καπετανάκη είχε καταγραφεί πρόσφατα στην έρευνα της ΕΥΠ του 2016, όπου εμπλέκονταν δικηγόροι, εν ενεργεία και απόστρατοι αξιωματικοί της Αστυνομίας, οι οποίοι φέρονταν να παρέχουν κάλυψη σε οίκους ανοχής, strip show, παράνομες χαρτοπαικτικές λέσχες και άλλες παράνομες δραστηριότητες. Ο ίδιος σε κατάθεσή του στις δικαστικές Αρχές είχε υποστηρίξει ότι εργάζεται σε τουριστικές επιχειρήσεις στη Μύκονο και αρνήθηκε κάθε κατηγορία εις βάρος του. Η συγκεκριμένη υπόθεση συνδέει τέσσερα από τα θύματα του ακήρυκτου πολέμου της νύχτας.

4Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018. Συμβολή οδών Αίαντος και Ναϊάδων, Παλαιό Φάληρο. Ο Μανώλης Καραγιάννης, γνωστός και ως «Καράφλας», «Νταίζυ» ή «Σαμπρέλας», εκτελείται έξω από το σπίτι του στο Παλαιό Φάληρο. Κατά την αυτοψία στο σημείο της δολοφονίας, οι αστυνομικοί συνέλεξαν γύρω στους 60 κάλυκες, τριών διαμετρημάτων, από πολεμικό καλάσνικοφ των 7,62 ΜΜ, από πιστόλι των 40 ΜΜ, αλλά και από πιστόλι των 9 ΜΜ. Τα δύο πρώτα όπλα φαίνεται ότι ανήκαν στους εκτελεστές, ενώ το τρίτο στο θύμα, που πρόλαβε να πυροβολήσει κάποιες φορές ενώ ήταν αιμόφυρτος.

Ο 45χρονος βρισκόταν σε ευθεία αντιπαράθεση με τον 57χρονο απόστρατο ΕΚΑΜίτη, με αιτία τη δολοφονία του Γιώργου Λίτσα ή «Μπούμπι», όπως ήταν γνωστός, τον Απρίλιο του 2018, στους Αγίους Αναργύρους, αλλά και «αλληλοσυγκρουόμενα» συμφέροντα που τοποθετούσαν ως… εμπόδιο τον πρώην αστυνομικό στα σχέδια επέκτασης της εκβιαστικής προστασίας καταστημάτων στο νησί της Μυκόνου, από τον Μανώλη Καραγιάννη.

5Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018 καταγράφεται ίσως για πρώτη φορά «συμβόλαιο θανάτου» εις βάρος γυναίκας. Η 33χρονη Κατερίνα Αναγνωστάκη, γνωστή ως «Bella Mafia», εντοπίζεται νεκρή από τη μητέρα της μέσα στο υπόγειο πάρκινγκ της πολυκατοικίας όπου διέμενε στην Κηφισιά. Οι εκτελεστές τής είχαν στήσει καρτέρι το προηγούμενο βράδυ και με πολεμικό τυφέκιο τύπου καλάσνικοφ τη «γάζωσαν» με πάνω από 15 σφαίρες μέσα στο αυτοκίνητό της.

1Η «ΑΠΟΤΥΧΙΑ»

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018. Λευκό βαν προσεγγίζει το αυτοκίνητο του 38χρονου Ε.Ζ., που είναι σταθμευμένο έξω από γραφείο πετρελαϊκής εταιρίας στην ακτή Κονδύλη στον Πειραιά. Οι εκτελεστές θα πυροβολήσουν, όμως το καλάσνικοφ θα πάθει εμπλοκή, με αποτέλεσμα 3-4 σφαίρες να τραυματίζουν τον 38χρονο στα πόδια και στο χέρι. Το υποψήφιο θύμα διατηρούσε σχέσεις με την «Bella Mafia», που είχε δολοφονηθεί έναν μήνα νωρίτερα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το όνομα του 40χρονου σήμερα Ε.Ζ. είχε ακουστεί και στις καταθέσεις της «Λίτσας», συγγενούς αρχηγικού μέλους της GREEK MAFIA, που ξεσκέπασε μεγάλο μέρος των εγκληματικών δραστηριοτήτων της. Σύμφωνα με την κατάθεσή της, ο συγγενής της είχε ζητήσει να φωτογραφίσει την πρόεδρο Εφετών Παρασκευή Καλαϊτζή, που δίκασε την υπόθεση της απαγωγής Παναγόπουλου και να δείξει τις φωτογραφίες της στον 40χρονο με σκοπό τη δολοφονία της. Το «συμβόλαιο θανάτου» δεν εκτελέστηκε, καθώς τον Νοέμβριο του 2012 ο 40χρονος συνελήφθη για οπλοφορία. Στις 22 Νοεμβρίου 2012 εξερράγη ισχυρή βόμβα στο σπίτι της δικαστικής λειτουργού στον Χολαργό. Στα πληροφοριακά δελτία αρμόδιων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. υπήρχαν «ακούσματά» τους πως ο 40χρονος φαίνεται να είχε ένα «μερίδιο» συμμετοχής ή συναίνεσης στη δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου και αυτής του Μανώλη Καραγιάννη. Αφορμή, σύμφωνα με αυτές τις αστυνομικές πληροφορίες, οι δολοφονίες των «φίλων» του. Του πρώην αξιωματικού της ΕΚΑΜ, Σπύρου Παπαχρήστου, και του Γιώργου Λίτσα, γνωστού ως «Μπούμπη». Αυτές οι δολοφονίες είχαν αποδοθεί πληροφοριακά στον Μανώλη Καραγιάννη ή «Σαμπρέλα».

Τον Μάιο του 2019 στα Μανιάτικα είχε δολοφονηθεί με καλάσνικοφ ο 54χρονος «Δάσκαλος» ή «Κάβουρας». Ηταν ύποπτος για την εμπλοκή του στις δολοφονίες του «Σαμπρέλα» ή «Καράφλα», της 33χρονης γνωστής διαδικτυακά ως «Βella Μafia» αλλά και του body builder, Βασίλη Γρίβα, τον Μάιο του 2017 στα Γλυκά Νερά. Ο «Δάσκαλος» ή «Κάβουρας» ήταν «μέντορας» του 40χρονου Ε.Ζ..

2Η «ΑΠΟΤΥΧΙΑ»

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020. Μηχανή μεγάλου κυβισμού μπαίνει σε πάρκινγκ φούρνου-ζαχαροπλαστείου, στην οδό Ευελπίδων στη Βούλα. Στόχος των δύο δραστών ο «Θαμνάκιας», «Μεγάλος» ή «Τρελός». Το υποψήφιο θύμα αντιλαμβάνεται εγκαίρως τους εκτελεστές και τρέχει προς το θωρακισμένο αυτοκίνητό του. Αυτή η κίνηση θα σώσει, τελικά, τη ζωή του, καθώς θα γλιτώσει με τραύματα στην κοιλιακή χώρα, όπου κατέληξαν οι δύο από τις βολίδες του πυροβόλου όπλου 9 MM. Οι υπόλοιπες 13 σταμάτησαν πάνω στη θωράκιση.

Από αυτό το «ξεκαθάρισμα» προέρχονται και οι «εντολείς» της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ εκτιμούν οι αξιωματικοί, που χειρίζονται την έρευνα, χωρίς ακόμη να μπορούν να το επιβεβαιώσουν με στοιχεία, ενώ είναι πολύ νωρίς να βρεθεί απάντηση στο «γιατί». Υπάρχουν αρκετοί, εντός και εκτός φυλακών, που προσπαθούν να «ελέγξουν» το συνδικάτο του… εγκλήματος. Γνωστοί βαρυποινίτες εντός φυλακών και «μπράβοι» των βορείων και των νότιων προαστίων φαίνεται πως προσπαθούν να πάρουν… μερίδιο από τα «κενά» που άφησαν πίσω τους οι εκτελέσεις, με τις εκτιμήσεις των Αρχών να μην είναι αισιόδοξες, καθώς οι γνωρίζοντες επισημαίνουν πως «πρόκειται για έναν κύκλο αίματος, ο οποίος δύσκολα θα κλείσει μέχρι κάποιος να κυριαρχήσει». Προσθέτουν ακόμη πως οι ενδεχόμενες «συμμαχίες» αλλά και οι λυκοφιλίες κάνουν τον κόσμο της νύχτας πιο εκρηκτικό από ποτέ…

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα