Διστακτική άνοδος στο χρηματιστήριο Αθηνών

Ο Γενικός Δείκτης σήμερα καταγράφει κέρδη 0,40% στις 953,23 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 3,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,35% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.300,10 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης κέρδη 0,57% στις 646,70 μονάδες.

Η συναλλακτική δραστηριότητα σήμερα εμφανίζεται, αλλά και αναμένεται να είναι χαμηλή, λόγω και της αμερικανικής αργίας, ενώ το γεγονός ότι η Fitch περιορίστηκε στην αναβάθμιση μόνο των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας δεν βοηθά στο να επιστρέψει η αγορά στην έντονα ανοδική της τροχιά. Έτσι η εικόνα σήμερα είναι να συντηρεί τους θετικούς ρυθμούς ο τραπεζικός κλάδος, με τα κέρδη να “μοιράζονται” και σε αρκετούς τίτλους της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, στοιχείο ιδιαιτέρως θετικό για το βάθος της ανόδου.

Τεχνικά μέρα με την μέρα βλέπουμε ότι τίτλοι καταγράφουν νέα πολυετή υψηλά με πολλά γραφήματα να είναι υψηλά υποσχόμενα. Μπροστά μας έχουμε τις 980 και 1000+ μονάδες σαν στόχους του ΓΔ ενώ ο τραπεζικός κλάδος στοχεύει σαφώς σε αισθητά υψηλότερα επίπεδα μετά τα νέα υψηλά. Στον FTSE 25, κοντινός επόμενος στόχος είναι οι 2.370 με τις 2.487 μονάδες να είναι ο μεγάλος. O τραπεζικός φαίνεται να έχει πάρει για τα καλά τα ηνία της αγοράς με τις 676 μονάδες να είναι κοντινή αντίσταση.

Tαμπλό
Στο ταμπλό, ο ΟΠΑΠ και ο Μυτιληναίος ηγούνται της ανόδου, με κέρδη άνω του 1%, με τις Εθνική, Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank, Jumbo, ΕΛΧΑ, Βιοχάλκο, ΕΧΑΕ, Aegean, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, Λάμδα, Ελλάκτωρ και ΟΤΕ να ακολουθούν με μικρά κέρδη.

Στον αντίποδα, ΟΛΠ, Titan, ΓΕΚ Τέρνα, Motor Oil, Σαράντης κινούνται σε αρνητικά εδάφη, χωρίς όμως καμία να σημειώνει απώλειες άνω του 1%. Χωρίς μεταβολή είναι οι ΑΔΜΗΕ και Coca Cola.

 

πηγή   capital.gr


Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα