Διστακτική ανοδική τάση στο χρηματιστήριο Αθηνών

Προσπάθεια να ανακάμψει κάνει σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, μετά από έξι ημέρες συνεχούς πτώσης, αν και η δυναμική των αγοραστών δεν δείχνει ικανή να οδηγήσει τον γενικό δείκτη μακριά από τις κρίσιμες στηρίξεις του.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,74% στις 637,67 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 6,1 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3,7 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,63% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.538,40 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 1,30% στις 347,97 μονάδες.

Αν και κατά την έναρξη της συνεδρίασης το ΧΑ έδειχνε να κινείται έντονα ανοδικά, φτάνοντας μάλιστα έως και το +1,36%, οι πωλητές αφήνουν επιλεκτικά το στίγμα τους περιορίζοντας την ανοδική του ορμή. Η επιφυλακτικότητα της αγοράς απέναντι στις επιδόσεις της οικονομίας εντείνεται μάλιστα τελευταία λόγω και της αύξησης του γεωπολιτικού κινδύνου, μετά τις τελευταίες ενέργειες της Τουρκίας στην Αγία Σοφία.

Σαν να μην έφτανε η αβεβαιότητα που έχει προκαλέσει το διαφαινόμενο δεύτερο κύμα κορονοϊού παγκοσμίως, αλλά και οι χαμηλές επιδόσεις της οικονομίας, η Ελλάδα φαίνεται να πρέπει να αντιμετωπίσει και την τουρκική προκλητικότητα. Ένα μείγμα που μπορεί να μην έχει οδηγήσει σε ακραίες καταστάσεις, εντούτοις ανακόπτει κάθε διάθεση ανάληψης ρίσκου από τους επενδυτές, οι οποίοι προτιμούν να περιμένουν εωσότου υπάρξουν εξελίξεις που να βελτιώνουν την ορατότητα.

Στο ταμπλό τώρα, ο Φουρλής κερδίζει 4%, με την Εθνική, τον Ελλάκτωρ και την Coca Cola να ακολουθούν με κέρδη που ξεπερνούν το 2%. Άνω του 1% είναι η άνοδος σε Σαράντη, Μυτιληναίο, Eurobank, Alpha Bank και Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι ΓΕΚ Τέρνα, ΔΕΗ, Λάμδα, Jumbo, Aegean, Πειραιώς, ΟΤΕ, ΟΛΠ, ΕΧΑΕ, Τέρνα Ενεργειακή και Titan.

Στον αντίποδα, ΟΠΑΠ, ΕΥΔΑΠ και Motor Oil σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 1%, με τη Βιοχάλκο να είναι στο -0,22%. Χωρίς μεταβολή είναι ο ΑΔΜΗΕ.

 

πηγή  capital.gr

Σχετικά Νέα