

Ενισχύει τα ποσοστά της η ΝΔ (30%) στην εκτίμηση ψήφου διευρύνοντας τη διαφορά κατά 13 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ (17%), ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει πέμπτο κόμμα, παρά την αλλαγή ηγεσίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.
Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία δείχνει να παραμένει σε ένα ποσοστό γύρω στο 30%, διατηρώντας μία σημαντική διαφορά από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ, της τάξεως του 13% στην αναγωγή των αναποφάσιστων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως διαμορφώνει τις δυνάμεις του γύρω από το 8%, καταλαμβάνοντας πλέον την 5η θέση τις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, πίσω και από ΚΚΕ και Ελληνική Λύση.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η «μάχη» στο 5% μεταξύ της Πλεύσης Ελευθερίας, της Ζωής Κωνσταντοπούλου, της Φωνής Λογικής, της Κατερίνας Λατινοπούλου και του Κινήματος Δημοκρατίας, του Στέφανου Κασσελάκη.
Πάνω από το όριο του 3% εμφανίζεται η Νίκη, ενώ το ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη βρίσκεται στο 2,5%. Κάτω από το όριο, δίχως προοπτική για είσοδο στη Βουλή, είναι οι Σπαρτιάτες και η Νέα Αριστερά.
Στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά των κομμάτων διαμορφώνονται ως εξής:
- ΝΔ: 25%
- ΠΑΣΟΚ: 14%
- ΚΚΕ: 8%
- Ελληνική Λύση: 7,5%
- ΣΥΡΙΖΑ: 6,5%
- Πλεύση Ελευθερίας 4%
- Φωνή Λογικής: 4%
- Κίνημα Δημοκρατίας: 4%
- Νίκη: 3%
Για το πώς αντιμετωπίζουν οι ψηφοφόροι τη στάση και τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά οι ερωτηθέντες παρουσιάστηκαν αδιάφοροι ή αρνητικοί για τις κινήσεις του Αντώνη Σαμαρά, συνέπεια των οποίων ήταν η διαγραφή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.
Το 35% απαντάει αρνητικά, το 32% αδιάφορα και το 21% θετικά, ενώ ένα υψηλό ποσοστό 12% απαντάει ότι δεν γνωρίζει/ δεν απαντάει.
Σχετικά Νέα
-
Το «δεξί χέρι» του Τραμπ ταξιδεύει στην Ρωσία για τέταρτη φορά για την πορεία του πολέμου στην Ουκρανία
Επιστρέφει στην Ρωσία για νέες διπλωματικές επαφές ο Στιβ Γουίτκοφ, στενός συνεργάτης του Αμερικανού.
Οι Ευαγγελιστές του Τραμπ εναντίον του Πάπα
Είναι γνωστό πως οι Ευαγγελιστές δεν τρέφουν και τα φιλικότερα των αισθημάτων για το.
-
ΔΝΤ: Αυξάνονται οι κίνδυνοι για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα
Τρεις βασικούς κινδύνους για το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, βλέπει το ΔΝΤ μετά την ενίσχυση.
-
Συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας – Κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης
Δύο άτομα συνελήφθησαν στις περιοχές του Αγίου Παντελεήμονα και της Ακρόπολης για διακίνηση ναρκωτικών, συγκεκριμένη κάνναβης.