Δήμος Αθηναίων: 1.180 νέες θέσεις στάθμευσης δικύκλων

Aκόμη 1.180 θέσεις στάθμευσης, αποκλειστικά για δίκυκλα, στο κέντρο αλλά και τις γειτονιές της Αθήνας, χωροθέτησε και διαμορφώνει ο Δήμος για την καλύτερη δυνατή και ανεμπόδιστη κυκλοφορία σε αυτήν και την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής των πολιτών.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, οι νέοι χώροι στάθμευσης για μοτοσικλέτες που παραδίδονται στους πολίτες, έρχονται να προστεθούν στις περίπου 1.600 θέσεις στάθμευσης που ήδη υπάρχουν.

Συνολικά οι θέσεις στάθμευσης για δίκυκλα γίνονται πλέον περισσότερες από 2.200 στο κέντρο της πόλης και περίπου 2.800 συνολικά στην Αθήνα, ενώ αυτή την περίοδο δημιουργήθηκαν και 22 θέσεις στάθμευσης για οχήματα Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ) στο κέντρο.

«Στοίχημα» και «πρόκληση για όλους μας» χαρακτηρίζει ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, την αλλαγή των δεδομένων στις μετακινήσεις σε όλη την πόλη, αλλά και τη διασφάλιση του δικαιώματος στην ανεμπόδιστη κυκλοφορία όλων. «Τα πεζοδρόμια δεν μπορεί να συνεχίσουν να αποτελούν χώρους στάθμευσης. Τα καταστήματα και οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να εμποδίζονται από τροχοφόρα» τονίζει και προσθέτει: «Σε αυτή την κατάσταση που δυστυχώς επικρατεί στην Αθήνα εδώ και δεκαετίες, δίνουμε λύση, όχι κατασταλτικά αλλά διαθέτοντας χώρο και τρόπο, για να μπορεί να σέβεται ο ένας το δικαίωμα του άλλου στην ελεύθερη κυκλοφορία, το δικαίωμα της πόλης να είναι ανοιχτή για όλους».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα